Nie chciałem już off-topować bo to nie temat na KB ale jeszcze w kwestii KB na zakończenie dodam, że nie jestem fanatykiem KB ale bardzo mnie to interesuje i czekam również na 3 część p.t. "Pytania". Miała być już rok temu, dlaczego jeszcze nie ma? - nie wiem. Faktycznie są w KB krzyżówki dot. krytycznego roku 2006 i atomowego konfliktu, który jak już wiadomo nie miał miejsca. Dlatego, że odpowiednio wcześniej poznano ewentualne zagrożenie właśnie w KB? kto wie, może tak może nie, przecież NIKT nam tego nie powie. Korci mnie ta 3 część. Zdaję sobie sprawę z tego, że ponieważ w roku 2006 nic się nie stało to KB jako całość - tym samym - będzie deprecjonowany. Oczekuje się 100 % sprawdzalności, sam bym tak chciał ale nie do końca choćby ze względu na ten 2006 r. bo pewnie już bym teraz nie pisał. Ogólnie "materia" ta jest niezwykle grząska bo nawet jeśli coś komuś wiadomo to NIKT kto o tym wie (grupka ludzi) nam tego nie powie a jeszcze będzie mydlić oczy, że nic się nie dzieje. CZAS pokaże bo to jednak najlepszy jak do tej pory jasnowidz. Dzięki moim zainteresowaniom stałem się bardziej krytyczny niż łatwowierny. Mi też już teraz będzie trudno coś sprzedać od tak sobie gdyż mam wyrobiony pewien dystans i staję się mniej radykalny w opiniach i ocenach, podchodzę spokojniej do wielu rzeczy. Sceptykiem raczej nie zostanę ale obawiam się żebym nie został wyrafinowanym cynikiem - czego najbardziej się obawiam.
Pozdrawiam!
P.S. Ze względu na OT proszę mnie więcej w temacie KB w tym temacie "nie prowokować"

(chociaż sam się do tego przyczyniłem).