Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jan Paweł II Winny Śmierci Wielu Ludzi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#31 Gość_Nibru

Gość_Nibru.
  • Tematów: 0

Napisano

porażka na całej linii ten art. :mrgreen:

a ten cały George Monbiot będąc dziennikarzem sledczym BBC pisał wiele innych podobnych bzdur.
tymbardziej ze miał stałą rubryke w dzienniku The Guardian.

tak wiec byleby coś napisać, byleby wzbudzic kontrowersje.

no cóż - udało mu sie.
  • 0

#32 Gość_Queen Henemet Amon Hatszepsut

Gość_Queen Henemet Amon Hatszepsut.
  • Tematów: 0

Napisano

Kościół promuje objawowo termiczną metode Billingsa. Skuteczność poprawnie stosowanej metody jest taka jak najbardziej zaawansowana "niekościelna " antykoncepcja.

Bzdura, bzdura i jeszcze raz bzdura, a porównywanie tej "metody antykoncepcji" do najbardziej zaawansowanych, jest świadectwem na całkowitą nieznajomość fizjologii kobiety. Wystarczy stres i nerwowy tryb życia, by cała ta "cudowna" metoda wzięła w łeb.
Jasne, że kościół promuje metodę Billingsa, ponieważ dzięki niej może sobie przysporzyć rzesz nowych wyznawców.
Co do całej reszty o papieżu JPII - bez komentarza.
:roll: :sux:
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No i co z tego, że papież, który dodatkowo niezbyt ciekawie się zapisał, takie słowa powiedział? Przecież nie było to powiedziane Ex Cathedra, prawda?

Tatik, Ty po prostu nie rozumiesz, że to co papież powie ot tak sobie, albo nawet i książkę napisze, to jeszcze nie znaczy, że to jest prawda objawiona... Sporo warunków musi być spełnionych do ogłoszenia czegoś jako dogmat czy element nieomylnego nauczania Kościoła.

Rewelacja :drink:

Jestem szczęśliwym człowiekiem bez wiary

Ale niektóre rzeczy są dla mnie bardziej uczciwe i prostrze

Jeśli dwóch muzułmanów spotka się z mieczami (w celu walki), to zabójca i zabity są w piekle. Zapytano wówczas: Zabójca tak, ale czemu zabity?” Prorok odpowiedział: Bo chciał zabić jego brata.

- Prorok Muhammad (sal allahu alejhi wa salaam)
  • 0

takitam.
  • Tematów: 75
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie przepadam za KK, ale jak dla mnie to już przesada aby JPII tak głupio oskarżać...

nie rozumiem - nie widzę w tym SŁUSZNYM oskarżeniu nic głupiego? Naprawdę JPdwója nie powinien być Polskim autorytetem, mamy o wiele więcej osób którym zawdzięczamy wolną Polskę, dobrą opinie poza granicami Polski, sukcesy naukowe etc.
JPdwa jest NIEOMYLNYM papieżem dla Polaków, papieżem który niósł dobro. Jak widać po artykule - nie koniecznie je niósł. Jan Paweł II to Karol Wojtyła (dla nie wtajemniczonych :D ) czyli człowiek z krwi i kości popełniający błędy, a zarazem religijny fanatyk. W odróżnieniu od innych papieży starał się żyć wg. ówczesnych praw demokracji, a zauważając spadek POPULARNOŚCI KOŚCIÓŁKA odprawiał pielgrzymki głosząc przemówienia, głównie chwalące kościół jako patrona dobra a instytucji zwalczającej zło. Mówi się, że chciał połączyć wszystkie religie ST w jedną, jedną idealną - katolicyzm. Dlatego jest genialny pomysł równał się z liczbą 0, jak nie -100. Bardzo się ciesze, iż na tym forum podejmuje się takich dyskusji, dyskusji która zapewne jest uważana na zamach JPdwójki czyli na zamach PAŃSTWA POLSKIEGO, gdzie królową jest MATKA BOSKA CZĘSTOCHOWSKA, ratująca warownie klasztorną w Częstochowie podczas najazdu Szwedów.
Podsumowując:
Jan Paweł II zwany papieżem w przeszłym wcieleniu będący człowiekiem Karolem Wojtyłą ma prawo do błędów mneijszych i większych, jako fanatyk religijny oraz miłośnik kultu Maryjnego również ma prawo do drobnych zbrodni w imię kościółka przenajświętszego, drobnych względem innych zbrodni kleru czyt. instytucji kościelnej.
Biorąc powyżej napisane zdanie, stwierdzam, iż Jan Paweł II pomazaniec Boży, będący również wcześniej człowiekiem nie jest osobą świętą. Warto dodać, że większe zasługi dla RPA ma Britney Spirs, USA Jerzy Waszyngton, Europy - głowy państwa którym zawdzięczamy Młodą Europę teraz Unię Europejską, Polski - Lech Wałęsa, a na tereny Rosji Nasz boski prosto spod ręki 5tyś Marii Matek Boskich nie miał wstępu, jak i również go tam nie szanują.
Specjalnie wymieniłem postacie jak Britney itp. ponieważ powinny być znane każdej osobie :)
PS, ku czci przenajświętszego Jana Pawła number two, proponowałbym nie robić z niego tak medialnej osoby, można powiedzieć gwiazdy Show-biznesu polskiego. Tylko oddać mu cześć jak człowiekowi.

Ejael, a nie myślałeś o tym, żeby zmienić forum na toruńskie forum moherów kudłatych?. Wszyscy, którzy maja inne zdanie niż ty, to lewacy, wykształciuchy, ,,niby uczeni profesorowie". Po co piszesz na tym forum?

EDIT AlienGrey: Ejael pisze, bo każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie na tym forum. Naucz się to szanować, albo sam przestań się tu wypowiadać!

Insi - ale odwaga! Ja bym się nigdy nie odważył powiedzieć, że Ejal to chyba nie jest uczony i zdobywca nagrody nobla za całokształt wiedzy!
Trzeba to zrozumieć. że on i jego poglądy oraz przyjaciele o podobnych poglądach mają 100%racje, a Ty Insi wypowiadasz się wbrew prawu tego forum! Nie wiem na co Ty sobie pozwalasz ... chyba nie chcesz powiedzieć, iż nie boisz się piekła które stworzył z myślą o mnie Pan Bożek wszechmogący, jak nie Brus!?
Więc się opanuj! i nei przeszkadzaj ś. Ejaelowi przedstawiać swych przenajświętszych poglądów, bo bedziesz miec przekichane i na forum i w życiu i na łożu śmierci!

PS, moderacjo paranormalne.pl szanuje was, nawet zainwestowałem w reklamę na waszej stronie (czyt. Młodzieżowe Koło...) czyli chciałbym by ten serwis się rozwijał, ale zapamiętajcie te słowa wszelka administracja psuje struktury. Więc po co upominać ... Insi za to, że przedstawiła swoje zdanie nie obrażając użytkownika. Czyżby ktoś uczył tu kultury!? :)
Znając życie dostane warna lub nawet coś gorszego za post, ale przedtem będziecie musieli to uzasadnić - bo zdradze wam sekret: nie miałem zamiaru nikogo urazić tym co napisałem, rozumiecie? Wg. prawa już jestem niekaralny i nie poprawialny bo jest wolność słowa, również w internecie i te forum temu podlega :) Jeżeli nie wierzyczie zapoznajcie się prawem MIĘDZYNARODOWYM wolności słowa w internecie :)
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jak się nie ma argumentów to sie atakuje ad personam. Zwisa mi to całkowicie kalafiorem :D świadczy to o was a nie o mnie.

Jeżeli wysłanie mnie do moherów ma uchodzić tutaj za odwagę to gratuluję :D Żałosne... płakać czy się śmiać? :D :D :D

PS: insi pojechał ad personam i dostał upomnienie. Ja nikogo nie wyganiam, dyskutuj jeden z drugim byle ad rem.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych