Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jan Paweł II Winny Śmierci Wielu Ludzi

• Please log in to reply
34 replies to this topic

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

"Każda religia jest dobra, ale najgłupsza jest najlepsza."

Papież Aleksander VI (1492-1503) :drink:
  • 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tatik, a ten tekst to niby odnosi się do czegoś, czy tylko strzeliłeś go ot tak sobie?

Rastamanek--> Absolutnie nie jest tak, że w KK seks służy jedynie prokreacji. To także akt wiążący ze sobą razem małżonków i jak najbardziej zalecany. Co innego świadome unikanie możliwości poczęcia dziecka.
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ps. Startowałam w konkursie z wiedzy o HIV I AIDS będąc jeszcze w liceum. Zdobyłam taką samą ilość punktów co koleżanka i walczyłyśmy o I. miejsce. Dostałyśmy po dodatkowym pytaniu. Ona odpowiedziała dobrze. Mnie zapytano o to czy prezerwatywa w 100% chroni przed AIDS. Odpowiedziałam od razu, że nie. Komisja tak na mnie popatrzyła ze zdziwieniem (a było to z 5 lat temu), więc powtórzyłam, że nie chroni w 100%. Zaczęłam nawet tłumaczyć dlaczego, lecz spotkałam się z dezaprobatą(!). Dodałam więc, że czytałam o tym, gdy przyswajałam swą wiedzę na temat tej choroby, z wiarygodnego źródła. I wiecie co? Nie uznali mi tej odpowiedzi, byłam druga :o Do dzisiaj uważam, że było to bardzo krzywdzące. Co to za komisja? :wall:

Komisja poprawnych politycznie "wykształciuchów" - to właśnie takich ludzi nazywam "wykształciuchami" bo oni w imię jakiejś lewackiej ideologii są ślepi na naukowe argumenty. WHO działa podobnie, podobnie nagrody w dziedzinie np. literatury czy działalności społecznej (ale nie w naukach ścisłych dzięki Bogu) przyznaje komitet noblowski, podobnie działa również polskie "środowisko naukowców" czyli ci wszyscy niby uczeni profesorowie, którzy przyjmują do swego grona tylko tych co powtarzają ich słowa - jak ktoś ma własne poglądy i teorie to niech zapomni o karierze naukowej...
  • 0

insi.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ejael, a nie myślałeś o tym, żeby zmienić forum na toruńskie forum moherów kudłatych?. Wszyscy, którzy maja inne zdanie niż ty, to lewacy, wykształciuchy, ,,niby uczeni profesorowie". Po co piszesz na tym forum?

EDIT AlienGrey: Ejael pisze, bo każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie na tym forum. Naucz się to szanować, albo sam przestań się tu wypowiadać!
  • 0

Indoctrine.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Kiedy co poradzić, jak Ejael ma tu rację?

Poglądy takie jak tych co uważają JPII za winnego śmierci ludzi zazwyczaj jednocześnie korespondują z lewackim światopoglądem. Zważ, że lewacki a lewicowy to dwie różne rzeczy, i ci drudzy, choć z nimi się nie zgadzam, potrafią zdobyć mój szacunek.
  • 0

tatik.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tatik, a ten tekst to niby odnosi się do czegoś, czy tylko strzeliłeś go ot tak sobie?

Ot tak sobie wszystkie teksty nieomylnych Papieży wstawiam tak sobie przecież według doktryny są Bogami

Dla mnie Ambonowymi
Co z tego że nieomylny jest tylko Bóg :aaa:
  • 0

Indoctrine.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Żaden papież nie jest stawiany na równi z Bogiem, a jedynie Ex Cathedra wypowiedzi zyskują rangę prawdy nieomylnej...
  • 0

tatik.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

• Rok 1870 — nieomylność papieża

Pius IX ogłosił dogmat o nieomylności papieskiej, zrównując przywódcę Kościoła katolickiego, Papieża, z Bogiem, :aaa:
  • 0

Indoctrine.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ależ to bzdura co piszesz!

Nieomylność papieska ogłaszana Ex Cathedra po pierwsze dotyczy spraw wiary i moralności (na przykład papież nie może w ten sposób powiedzieć, że Ziemia ma kształt truskawki) i uznaje się, że jest to wynik natchnienia Duchem Świętym.

Jak Ci się to nie podoba, to nie akceptuj tego, ale też się nie wtrącaj w takim razie, bo nic Ci do tego.
  • 0

Vivere Parvo.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Haha... czegokolwiek dotyczy ta śmieszna "nieomylność" jest ona żałosna, a to "natchnięcie duchem świętym" budzi litość...

Tatik, czy ten sam papież nie zakazał ludziom świeckim czytania biblii? ;D

Dobra ale to nie temat o "Bogach" i ich chorych dogmatach.
  • 0

tatik.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ależ to bzdura co piszesz!

Nieomylność papieska ogłaszana Ex Cathedra po pierwsze dotyczy spraw wiary i moralności

Rewelacja masz tu swoją nieomylność

„Grzechy cielesne nie są w ogóle żadnymi grzechami. Niech mi tylko na tym świecie jak najlepiej się powodzi, to dla mnie najważniejsze, o świat pozagrobowy zaś dbam tyle, co o łyżkę fasoli. Śmieszne jest, aby człowiek miał wierzyć w Boga potrójnego. Sakramenty są zwykłymi komediami. Utrzymywanie stosunku z kobietami lub z chłopcami uważać można za taki sam grzech, jak ściskanie czyjejś ręki”.

Papież Bonifacy VIII.

oficjalny tytuł Papieża
Vicarius Filii Dei „ten, który stoi w miejscu Syna Bożego”
  • 0

Normand.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tatik z kąd masz tą wypowiedź papieża ?
  • 0

Indoctrine.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No i co z tego, że papież, który dodatkowo niezbyt ciekawie się zapisał, takie słowa powiedział? Przecież nie było to powiedziane Ex Cathedra, prawda?

Tatik, Ty po prostu nie rozumiesz, że to co papież powie ot tak sobie, albo nawet i książkę napisze, to jeszcze nie znaczy, że to jest prawda objawiona... Sporo warunków musi być spełnionych do ogłoszenia czegoś jako dogmat czy element nieomylnego nauczania Kościoła.
  • 0

Nicole-collie.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To już jest gruba przesada! Czy autor tego tekstu wogóle zdawał sobie sprawę z tego, że to ludzie robią sobie krzywdę sypiając z kim popadnie? Zresztą prezerwatywy też nie są 100% bezpieczne :/

Poza tym każdy dobrze wie, jak każda religia traktuje życie. To jest bardzo poważna sprawa i Kościół zawsze opowiadał się za wszystkim by to życie utrzymać bądź przedłużyć.
  • 0

tatik.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tatik z kąd masz tą wypowiedź papieża ?

Lubię zbierać takie wypowiedzi
Ale osobiście wolę takie
Indianin należy do Ziemi, czy mieszka w lasach, na równinach, w pueblach czy na wzgórzach. Jest nieodłączną częścią krajobrazu, ponieważ siła, która ukształtowała kontynent dopasowała człowieka do jego otoczenia. Wyrósł on tak naturalnie jak dziki słonecznik i przynależy do Ziemi podobnie jak bizon...

Luther Stojący Niedźwiedź
1868-1939, Wódz Siuksów Oglala
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych