Skocz do zawartości

Zdjęcie

Duch Jacksona bije rekordy w internecie

• Please log in to reply
19 replies to this topic

Dwid.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Duch Michaela Jacksona w posiadłości Neverland? Niemożliwe. We fragmencie filmu CNN nakręconym w domu gwiazdora widać, jak po korytarzu porusza się "coś", co kształtem przypomina ludzką sylwetkę. Materiał bije rekordy popularności w internecie.
Fragment filmu, który ma w Youtubie ponad 1,3 mln odsłon, pochodzi z audycji Larry'ego Kinga, został umieszczony w sieci 3 lipca. Dziennikarz CNN łączy się na żywo z reporterem obecnym w posiadłości Neverland, w której mieszkał Michael Jackson. Oprowadza go tam brat gwiazdora Jermaine Jackson.

Cień na korytarzu

Kiedy zaczyna pokazywać, gdzie znajdowała się sypialnia zmarłego gwiazdora, na końcu korytarza, który do niej prowadzi ukazuje się "coś". Owo "coś", można zaobserwować na filmie kilkakrotnie, w powtórkach, które w zwolnionym tempie pokazuje nam autor filmu. Kształtem przypomina ludzką sylwetkę, a sposobem poruszania chód Michaela Jacksona - zapewniają wpisujący się pod klipem internauci.

źródło: www.tvn24.pl

PS. Jeśli nie ten dział to proszę o przeniesienie

#2 Gość_c✪nvers

Gość_c✪nvers.
  • Tematów: 0

Napisano

bylo

Eternal Moonshine.
  • Tematów: 11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Właśnie chciałem to wrzucić a ty mnie wyprzedziłeś o minutę :P Do zwolenników cienia mówię, że oświetlenie panujące w pomieszczeniu nie pozwoliłoby na rzucenie tak wyraźnego cienia z takiej odległości poza tym nawet jeśli to ktoś musiałby ten cień rzucić, jakaś osoba przechodząca w pobliżu drzwi a on wygląda tak jakby do nikogo nie należał.

Dwid.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W takim razie przepraszam, bo nie zauważyłem, ale skoro tak to temat mozna usunąc

#5 Gość_.Spamer

Gość_.Spamer.

Napisano

Myślę że to fake. Nie jest to super jakości film i jest trudno ocenić czy to prawda. Ale chyba to fotomontaż. Przynajmniej YouTubie wzbogaci się za ilość odsłon reklam.

Fresco.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem kto nakręcił ten filmik, ale pomysł miał niezły. Zmarł człowiek który był legendą jeszcze za życia, temat jest gorący, i puścić w obieg film na którym podobno ukazuje się duch "Króla Popu". I jeszcze ludzie stojący z kamerą, całkiem przypadkiem "czatują" przy drzwiach by zobaczyć to niezwykłe zjawisko. Tak tak. :lol
Już to widzę: "Specjalnie dla naszych widzów podejdziemy tam z kamerą, ponieważ spaceruje tam duch Michaela Jacksona".

Dobry pomysł na zbicie na tym pieniędzy, na zawieszenie serwerów YT :D i na pocieszenie fanów. Michael daje jeszcze o sobie znać, skoro wybiera się na przechadzkę po korytarzach swojego domu jako duch. Ciekawe ile razy jeszcze.

Eternal Moonshine.
  • Tematów: 11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

całkiem przypadkiem "czatują" przy drzwiach by zobaczyć to niezwykłe zjawisko

Tak można powiedzieć zawsze, nie ważne czy to będzie przy drzwiach, w kiblu czy za oknem.

pawaw1.
  • Tematów: 29
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie no wiecie zrobię wam podobny podobny filmik jak będę miał czas.... zobaczycie, że zrobić takiego duszka to nie żadna sztuka, maskara jak można się tym podniecać!! przecież to jest Fake na 100%...

Agatha.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak lecą "Duchy"/"Haunting" na Discovery to też podobnie pokazują..
zwykły fake, komputerowo zrobiony, chodzić można tak samo jak Jackson - jeśli ktoś się nauczy..

Morningstar.

לוציפר

• Tematów: 25
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zbiją więcej kasy po jego śmierci niż z samych koncertów które miał grać...

B@dB0y.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Fake 100procentowy, nie dość że jest to dość łatwe do zrobienia dla kogoś kto się na tym zna, to jeszcze oczywiście ludzki mózg widzi to co chce zobaczyć czyli chód Michael'a Jacksona.

Był królem bez wątpienia i taka zagrywka jest idealna na zarobienie kasy i zrobienie wokół siebie chałasu

Valhalla.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mi się wydaje, że trochę za duży ten "cień". Z takiej odległości powinien być mniejszy.

Baluk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Fake na pewno,a co do tego że 'całkiem przypadkiem "czatują" przy drzwiach by zobaczyć to niezwykłe zjawisko' to raczej wyglądało na jakiś pokaz jego domu i to był skrawek tejże prezentacji.

Ringëril.
  • Tematów: 24
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Akurat się składa, że w prawym dolnym rogu jest napisane CNN LIVE i o ile w miarę znam angielski oznacza to, że był to przekaz na żywo, więc kto mi powie kiedy mieli czas zrobić jakieś efekty?

Nie wiem kto nakręcił ten filmik, ale pomysł miał niezły. Zmarł człowiek który był legendą jeszcze za życia, temat jest gorący, i puścić w obieg film na którym podobno ukazuje się duch "Króla Popu". I jeszcze ludzie stojący z kamerą, całkiem przypadkiem "czatują" przy drzwiach by zobaczyć to niezwykłe zjawisko. Tak tak. laugh1.gif
Już to widzę: "Specjalnie dla naszych widzów podejdziemy tam z kamerą, ponieważ spaceruje tam duch Michaela Jacksona".

Dobry pomysł na zbicie na tym pieniędzy, na zawieszenie serwerów YT biggrin3.gif i na pocieszenie fanów. Michael daje jeszcze o sobie znać, skoro wybiera się na przechadzkę po korytarzach swojego domu jako duch. Ciekawe ile razy jeszcze.

To akurat był program o rancho Neverland, a nie czatowanie na duchy :/

Babylon Slayer.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiedziałem, że duchy rzucają cień...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych