Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dziwny Sen oraz pare faktów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

Samderis.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam to mój pierwszy temat na tym forum chociaż je przeglądam od dłuższego czasu, otóż mam do was takie pytanie na temat pewnego snu który miałem dosyć dawno ale sobie go przypomniałem i oraz o tym że moja druga połówka miała taki sam sen, oraz chciałbym się was spytać co oznacza parę faktów.
A więc zaczynam.
Otóż jakiś czas temu a dokładnie w sierpniu 2008 roku gdy byłem już tydzień ze swoją miałem dosyć dziwny i realny sen, otóż w nim ja i moja ukochana siedzieliśmy na ławce w parku trzymaliśmy się za dłonie a pomiędzy nami była taka łącząca nas świecąca nić... wiecie może co to oznacza ? bo otóż moją w tą samą noc miała taki sam sen i idealnie go do tej pory pamiętamy z dokładnymi szczegółami. Teraz sprawa nr 2 otóż przez cały nasz związek (trwający szczęśliwie dalej) mamy dziwne uczucie jak byśmy się znali od zawsze od setek lat, nawet często potrafimy się zrozumieć bez słów i gestów..oraz często słyszymy od rodziny i przyjaciół że idealnie się dopełniamy a od obcych osób często słyszymy że wyglądamy jak brat i siostra (no co raczej nie jest możliwe ponieważ nasze rodziny nie są spokrewnione) i tutaj nadchodzi główna myśli, czy jednak te drugie połówki miłości skradzionego ciała istnieją naprawdę ? czy jednak istnieje miłość ponad wszystko gdy obie się połączą ?

Dziękuje za przeczytanie moich wypocin oraz za odpowiedzi (za głupie nie dziękuje)
  • 0

Cthulhu.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mi się kilka razy śniła się jakaś dziewczyna, i wtedy podczas snu czułem do niej miłość i było mi bardzo źle kiedy się obudziłem. Pamiętam, że gdzieś czytałem, że ktoś miał podobne sny, może nawet tu na forum.
  • 0

Samderis.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

byłbym wdzięczny :) za linka lub pare informacji bo ciągle dręczy mnie to pytanie na temat dwóch połówek
  • 0

Ringëril.
  • Tematów: 24
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Dobra, podstawowe pytanie ;) Czy to pierwsza miłość?
  • 0

Samderis.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie któraś z rzędu chyba 3-4 ale tylko przy tej mam takie dziwne zjawiska...
  • 0

Ringëril.
Reputacja

Napisano

A to następne pytanie, jaki wiek? Cały czas mam wrażenie, że po prostu przeżywasz intensywnie związek, a te dziwne zjawiska wzięły się z zainteresowań. Nie neguję w żaden sposób jakiegoś powiązania dusz, bo sam w wierzę w reinkarnację i to, że ludzie reinkarnują się tam, gdzie i z kim im będzie najlepiej ;)
  • 0

Samderis.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiek 18 lat prawie 19 moja ukochana dalej tyle samo.. przeżywanie raczej nie bo obcy ludzie mnie od tego odciągneli słowami że ja i moja wyglądamy jak rodzeństwo..ale najbardziej mnie zastanawia dla czego po takim upływie czasu dalej pamiętam ten sen z idealnymi szczegółami...
  • 0

metody11.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Samderis jesteście bliźniakami astralnymi. Jeśli przeżyjecie to życie tak jak macie zaplanowane to nie tylko będzie spełnione, ale wejdziecie na wyższy stopień życia duchowego. Mógłbym powiedzieć, że wam zazdroszczę, bo wiem, ale wam współczuję, bo nie wiecie.
  • 0

Ringëril.
Reputacja

Napisano

Według mnie wiek jest wyjaśnieniem, a nie jakieś bliźniaki astralne.
Po prostu po raz pierwszy przeżywasz swoją miłość w pełni, rozumiesz ją i możesz poczuć ją w całości.
A sen pamiętasz, bo niektóre sny się po prostu zapamiętują na długo. Ja mam taki jeden jeszcze z dzieciństwa xD co prawda, o jakimś dinozaurze i wiedźmie, ale wciąć go pamiętam.
Pracuj nad związkiem, troszcz się o drugą połówkę, bo bliźniactwo astralne wiecznej miłości chyba nie gwarantuje ;)
  • 0

Samderis.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no szczerze mówiąc nic nie gwarantuje miłości wiecznej tylko my możemy ją zagwarantować ale w sumie miłość w pełni się przeżywa tylko przy odnalezieniu drugiej połówki ? no dobra ale dalej dla czego ludzie mówią że ja i moja wyglądamy jak brat i siostra ?

A i właśnie dla czego ja i moja mieliśmy ten sam sen w tym samym czasie ? dotyczący siedzenia w tym parku ? jakaś więź i następnej rzeczy nie rozumiem dla czego często odczuwamy swoje emocje tzn ja jej ona moje... nawet na odległość jak piszemy np sms
  • 0

Ringëril.
Reputacja

Napisano

Ludzie tak mówią, bo macie podobny genotyp, a przez to jesteście podobni z wyglądu? Dużo jest ludzi, którzy są podobni do siebie. Weź pod uwagę jakichś sobowtórów gwiazd, jest ich na pęczki.

Genotyp - zespół genów danego osobnika warunkujących jego właściwości dziedziczne.

wikipedia.pl

Co do tego, że mieliście podobny sen w tym samym czasie, to może dzień przed snem rozmawialiście jakoś na ten temat, o jakiejś specjalnej więzi między wami. Tego nie można wykluczyć, a jeśli było to zjawisko paranormalne to nie oznacza, że znacie się od setek lat, jak to ująłeś. Czasami jak ludzie są ze sobą bardzo blisko, są pomiędzy nimi silne uczucia to czasami właśnie występuję zjawisko śnienia o tym samym, czy odczuwania tych samych uczuć. Taka osobliwa miłosna telepatia i empatia.
  • 0

Samderis.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dzięki za odpowiedzi w sumie nie doszukiwałem sie rzeczy paranormalnych ;] ale teraz tak sobie przemyślałem że ta opowieść o rozdzielonych połówkach jest prawdziwa ;] bo czy to nie cudowne odnaleźć swój zagubiony fragment ???
  • 0

Lis.

jeden, jedyny i prawdziwy

• Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Po przeczytaniu twojego posta pomyślałem, że możliwe jest:
- jakimś cudem nieświadomie doświadczyłeś dreamwalkingu,
- ze swoją dziewczyną jesteś tak mocno związany emocjonalnie w życiu fizycznym, że i w krainie snu o niej myślisz.
Nić mogła symbolizować więź psychiczną pomiędzy tobą a twoją "drugą połową".
  • 1

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nieświadomy dreamwalking (wkradanie się do cudzych snów, "wspólne śnienie") jest dość częstym zjawiskiem wśród osób blisko ze sobą związanych. Z doświadczenia wiem.

Swego czasu dość często śniło mi się tej samej nocy dokładnie to samo - ze szczegółami - co osobie na której bardzo mi zależało. I bynajmniej nie mógł być to przypadek bo sny te składały się z wielu różnych wątków, miejsc i charakterystycznych postaci (np. dwójka srebrnowłosych bliźniąt na schodach - chłopiec i dziewczynka - dziewczynka wyraźnie dominuje nad bratem, nasz wspólny kolega wsiadający do pociągu na dworcu kolejowym, umierająca na moich ramionach w niewielkim pokoju z czerwoną sofą mała dziewczynka z gorączką - wszystko w jednym długim śnie).

To rodzaj telepatii łączącej osoby emocjonalnie i umysłowo bliskie sobie.
  • 0

Justyna:).
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich:) Jestem w podobnej sytuacji jak ty, Cthulhu... Od ponad roku śni mi się pewien chłopak, którego w rzeczywistości nigdy nie spotkałam... Czy to możliwe żeby on w ogóle istniał a nie był tylko wybrykiem mojej wyobraźni? Czy jest jakakolwiek szansa żebyśmy się spotkali w prawdziwym życiu? Byłabym bardzo wdzięczna za informacje lub link do strony gdzie pisano o podobnych przypadkach:)
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych