:
 :      :
 :      :  - No no każdy ma szanse zbawienia nawet największy z morderców lub innych zwyrodnialców. Jak tacy mają szansę to napewno nasi kochani sceptycy/ateiści też tak ową posiadają....
 :  - No no każdy ma szanse zbawienia nawet największy z morderców lub innych zwyrodnialców. Jak tacy mają szansę to napewno nasi kochani sceptycy/ateiści też tak ową posiadają....

Napisano 17.11.2006 - 18:34
 :
 :      :  - No no każdy ma szanse zbawienia nawet największy z morderców lub innych zwyrodnialców. Jak tacy mają szansę to napewno nasi kochani sceptycy/ateiści też tak ową posiadają....
 :  - No no każdy ma szanse zbawienia nawet największy z morderców lub innych zwyrodnialców. Jak tacy mają szansę to napewno nasi kochani sceptycy/ateiści też tak ową posiadają....

Napisano 17.11.2006 - 18:36
To nie jest magia tylko cudSorki ale magią gardzę
Hmm, dziwne, a do komunii chodzisz ?
Przemiana chleba i wina w ciało i krew to zabieg jak najbardziej magiczny, tylko, że na ołtarzu, wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że to też magia ( czarna czy biała nie mnie to oceniać, mógłaby to być zbyt subiektywna ocena )
:
:
:
: - No no każdy ma szanse zbawienia nawet największy z morderców lub innych zwyrodnialców. Jak tacy mają szansę to napewno nasi kochani sceptycy/ateiści też tak ową posiadają....

Napisano 17.11.2006 - 18:39

Napisano 17.11.2006 - 18:42
jakoś nawracać trzeba.Mam wrażenie,że po prostu nie znacie Pisma Św. Żeby powiedzieć ,że zamiana wody w wino to magia..A czy zdajesz sobie sprawę, że próby nawracania "na jedyną słuszną drogę", są niczym innym, jak gwałtem dokonanym na wolnej woli?
Skoro nasza wolna wola pochodzi od Boga, dlaczego człowiek, (o ironio), w imię Boga, gwałci ją na każdym kroku?

Napisano 17.11.2006 - 18:45

Napisano 17.11.2006 - 18:49

Napisano 17.11.2006 - 18:52

Napisano 17.11.2006 - 19:04

Napisano 17.11.2006 - 19:20
Ludzie czy wy potraficie rozumiec ze wiekszosc a nas zle mowiacych o kosciele wierzy w Boga. Wkurza mnie kiedy ludzi utożsamiaja Boga z bussinesem jakim jest kościół.Ten kto nie wierzy w Boga nie będzie zbawiony

Napisano 17.11.2006 - 19:49
Przepraszam ale piszę w rękawiczkach bo u nas tu zimno strasznie.I wcale nie uważam ,że piekło mi nie grozi.To nie zależy ode mnie.A wy nawet jeżeli Bóg istnieje(jestem tego pewna)to nie pujdziecie o nieba.Wasze zwłoki będą gnić w ziemi a wasze dusze pujdą albo do piekla albo nbedziecie sie tuać po ziemi co jest jeszcze gorsze niz piekło.
Popracuj nad ortografią, bo może piekło Ci nie grozi, ale warn i owszem.

Napisano 17.11.2006 - 19:55
![:]](https://www.paranormalne.pl/public/style_emoticons/default/pleased1.gif) 

Napisano 17.11.2006 - 21:15
 :
 :

Napisano 17.11.2006 - 22:47
 ja nie chodzę do kościoła, ani nie wierzę w boga, a też nie szlajam się po nocach i nie rozwalam przystanków
 ja nie chodzę do kościoła, ani nie wierzę w boga, a też nie szlajam się po nocach i nie rozwalam przystanków  w ogóle nie rozumiem takiego porównania, ale spoko
 w ogóle nie rozumiem takiego porównania, ale spoko  
  mnie tam nie obchodzi czy zostanę 'zbawiony' czy nie
  mnie tam nie obchodzi czy zostanę 'zbawiony' czy nie ![:]](https://www.paranormalne.pl/public/style_emoticons/default/pleased1.gif) no ale wg. Twojej wiary to chyba jednak od Ciebie zależy czy pójdziesz do piekła czy nie
 no ale wg. Twojej wiary to chyba jednak od Ciebie zależy czy pójdziesz do piekła czy nie  to Kalwin głosił teorię predestynacji, wg. której to nic w życiu człowieka nie wpływa na to czy pójdzie na górę czy na dół, bóg ustala to od na samym początku jego życia
 to Kalwin głosił teorię predestynacji, wg. której to nic w życiu człowieka nie wpływa na to czy pójdzie na górę czy na dół, bóg ustala to od na samym początku jego życia  ale Ty nie jesteś kalwinistką chyba, nie?
 ale Ty nie jesteś kalwinistką chyba, nie? że to nie zależy od tego czy pójdzie się w niedziele i poklęczy tylko od tego jakim się jest człowiekiem
 że to nie zależy od tego czy pójdzie się w niedziele i poklęczy tylko od tego jakim się jest człowiekiem  

Napisano 18.11.2006 - 10:31
Czyli tak naprawde nie zależy ci na Bogu i zbawieniu

Napisano 18.11.2006 - 11:19
0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych