Myślałem już kiedyś nad tym! byłoby mega przydatne móc sobie zobrazować dokładnie to co się ma w głowie, bez używania programów i innych pierdół plug in'ów czy narzędzi twórczych.
Chętnie bym z tego skorzystała, bo jak wymyślam jakieś sceny, to widzę wszystko pięknie i wyraźnie, do takiego stopnia, że mój organizm reaguje na te obrazy w postaci gęsiej skórki, łez, mimowolnego uśmiechania się, powiększonymi źrenicami etc A jak mm to przelać n edytor tekstu , to wychodzi jeden wielki kicz. Po prostu moja wyobraźnia masakrycznie przerasta umiejętności polonistyczne. Moja prawa półkula działa na wysokich obrotach, a lewa chodzi jak zepsuta pralka. Uwierz mi, to jest okropnie męczące. A taki film prosto z głowy w końcu, dał by takim jak ja, możliwość wykazania się.. ![]()
Niektórych prac dzisiaj nie da się wykonać przez internet. Bo jak np. Idziemy na budowę lub skosić trawę w ogrodzie, ale w przyszłości no nie wiem... Możliwe, że będzie taka opcja, tylko będziemy np. Sterować mechanicznymi robolami - bez urazy.
Tu akurat miałam na myśli życie towarzyski i spędzanie wolnego czasu, bo praca to wiesz - konieczność, niezbędny mechanizm przetrwania.
Tak się stanie, co się stanie, jak niektóre stanowiska pracy przejmą maszyny. A to wydaje mi się, będą stanowiska gdzie najwięcej ludzi pracuje, takie jak: taśmy produkcyjne, markety etc. Nawet w medycynie znajdą swoje zastosowanie. Już teraz roboty są obecne przy operacjach. Aktorstwo pewnie też przejdzie do historii. ![]()
Te roboty będą sterować same sobą. Inteligentne maszyny, choć brzmi to jak science fiction, i tak powstaną. Moc obliczeniowa ich umysłów przerośnie naszą - Artifiial Inteligence nas przerośnie.