Tak wiem a co masz dokladnie na mysli?
Psychozę maniakalno - depresyjną.
Gość_polished
Napisano 11.02.2014 - 16:11
Napisano 11.02.2014 - 16:26
Napisano 11.02.2014 - 18:03
ale spojrzalam na telefon i byla 4:25 dokladnie
telefon tata bierze mi na noc i nie mam co robic wiec usypoam
Może się czepiam ale występuje tu pewna nieścisłość... ![]()
Swoją drogą po twoim zachowaniu nie powiedziałabym, że masz 16 lat. Co najwyżej 13. Ale może to ja byłam w tym wieku na tyle rozgarnięta, żeby nie bać się nocnej ciszy. Pamiętam, że mając 15 lat spędzałam samotnie całe noce w ogrodzie za domem obserwując w lecie Perseidy a tam dopiero się działo - w ogrodzie mieszkają jeże i inne dziwne stwory więc jak cię cicho leży potrafi to to do człowieka podejść. I nie wiadomo czy się śmiać czy uciekać jak nagle w pobliskich krzakach coś zaszeleści. ![]()
A na upartych rodziców są sposoby. Osobiście gdy jako nastolatka nie mogłam spać to brałam latarkę i czytałam książkę pod kołdrą aż sen nadszedł. Ale nie polecam zarywania nocy jeżeli rano musisz wstać do szkoły. 6 godzin snu to bezwzględne minimum i musisz tak dostosować godziny żeby co najmniej te 6 godzin spać (jak np. wstajesz o 6 rano to musisz położyć się spać przed północą).
Jak kładziesz się spać o 22 to nic dziwnego, że budzisz się około 4 - mija wtedy 6 godzin od momentu zaśnięcia. Człowiek w trakcie snu doświadcza pewnego rodzaju kryzysów w odstępach czasowych nieco krótszych niż 3 godziny: Po 3 godzinach snu kończy się etap faz głównie głębokich i następuje kryzys wynikły z pierwszej dłuższej fazy REM - po obudzeniu w tym momencie można już przetrwać następny dzień bez większych szkód dla zdrowia (sen krótszy niż 3h na 24h jest groźny dla organizmu) choć człowiek będzie padnięty. Po 5-6 godzinach następuje kryzys wynikający z dużej ilości snów (przewaga faz REM) - w owym czasie najczęściej następuje nieplanowana pobudka na skutek jakiegoś sygnału z zewnątrz. Można już spokojnie wstać jeżeli tylko czujemy się wyspani - różni ludzie potrzebują różnej ilości snu ale 5-6h to dolna granica wyspania (optymalnie powinno się spać 8h ale to tylko statystyka - tak jak fakt, że człowiek i pies idąc razem statystycznie mają po 3 nogi). Następny kryzys to 8-10h - naturalna pobudka niezależna od sygnałów z zewnątrz. Więcej już po prostu się spać nie da chyba, że ktoś jest chory/odsypia niewyspanie albo lubi spać i śpi dla rozrywki.
Hmm. Nieźle mi wyszedł ostatni akapit. Wstawię to na bloga jako króciutki poradnik. ![]()
Napisano 11.02.2014 - 19:15
Wytłumacz tacie całą sytuację i poproś żeby pozwolił ci zatrzymać telefon na chociaż jedną noc.
Napisano 11.02.2014 - 20:44
ale spojrzalam na telefon i byla 4:25 dokladnie
Może się czepiam ale występuje tu pewna nieścisłość...
Zdecydowanie się czepiasz.
I za to właśnie otrzymujesz +
Co tu dużo komentować.
Kolejna opowiastka, którą szkoda nawet analizować, bo na kilometr wieje FAKEM.
Żeby chociaż oryginalna była.
Ale nie... Tradycyjne "boje sie tego ze obudze sie o 3 w nocy" (mimo tego, że regularnie budzę się o 3.20).
Czyli - wiadomo o co chodzi.
Może w końcu zechciałby ktoś pochylić się nad tą 3-cią nad ranem, napisał jakiś sensowny tekst, D.K. by to podwiesiła w odpowiednim dziale i wreszcie byłby spokój.
Bo tego się przecież nawet czytać nie da - nie mówiąc o komentowaniu.
Napisano 12.02.2014 - 09:32
Zdecydowanie się czepiasz.ale spojrzalam na telefon i byla 4:25 dokladnie
Może się czepiam ale występuje tu pewna nieścisłość...
I za to właśnie otrzymujesz +![]()
Co tu dużo komentować.
Kolejna opowiastka, którą szkoda nawet analizować, bo na kilometr wieje FAKEM.
Żeby chociaż oryginalna była.
Ale nie... Tradycyjne "boje sie tego ze obudze sie o 3 w nocy" (mimo tego, że regularnie budzę się o 3.20).
Czyli - wiadomo o co chodzi.
Może w końcu zechciałby ktoś pochylić się nad tą 3-cią nad ranem, napisał jakiś sensowny tekst, D.K. by to podwiesiła w odpowiednim dziale i wreszcie byłby spokój.
Bo tego się przecież nawet czytać nie da - nie mówiąc o komentowaniu.
Napisano 12.02.2014 - 09:48
Ja powiem tyle. Za dobrze jest, tablety, komórki i poprzewracało się w tyłku. Do tego jakieś straszne filmiki o egzorcyzmach, to ja się nie dziwię że 16 latka ma po tym jakieś nocne schizy. A skoro ci tata na noc komórkie zabiera toś jest dziecko i tyle. I zapamiętaj dwie rzeczy
1. Duchy, zjawy, demony nie istnieją. A każdy kto twierdzi inaczej jest w błędzie, nie wierz mu.
2. Stuki i inne hałasy w domu są naturalne tak samo jak to że ptaszek śpiewa a krówka muczy.
Dziękuję.
Napisano 12.02.2014 - 13:11
Cos ci powiem moze to prawda ze w ***** sie przewrava i moze mam shizy ale nie wmowisz mi ze duchy nie istnieja bo z pewnoscia sa demony zjawy i duchy i to tez jest naturalne i tak wogole jak w zjawiska paranormalne nie wierzysz to po co wchodzisz na ta strone i komentujesz,moze kiedys zobaczysz to uwierzysz.
Dziekujequote name="Wszystko" post="592701" timestamp="1392194894"]Ja powiem tyle. Za dobrze jest, tablety, komórki i poprzewracało się w tyłku. Do tego jakieś straszne filmiki o egzorcyzmach, to ja się nie dziwię że 16 latka ma po tym jakieś nocne schizy. A skoro ci tata na noc komórkie zabiera toś jest dziecko i tyle. I zapamiętaj dwie rzeczy
1. Duchy, zjawy, demony nie istnieją. A każdy kto twierdzi inaczej jest w błędzie, nie wierz mu.
2. Stuki i inne hałasy w domu są naturalne tak samo jak to że ptaszek śpiewa a krówka muczy.
Dziękuję.[/quote]

Za ortografię już dostałeś, to masz do kompletu za wulgarny język. I zlituj się człowieku i czytaj co napisałeś, bo Twojego posta nie sposób zrozumieć.
Kronikarz
Napisano 12.02.2014 - 16:59
Przebrnąłem przez cały temat i szczerze mówiąc, brak mi słów...
Nawet nie będę całej sprawy komentował.
Jedna rada - skoro tata robi Ci przysługę i zabiera Fejszbuka na noc, to złap sobie jakiś słownik, książeczkę od polskiego, kajecik i ołóweczek i potrenuj język w którym myślisz i mówisz. Bo to jest tragedia, żeby 16-letnia osoba pisała w ten sposób. Mój 7 letni brat robi to lepiej...
Zamykam ten bajzel.
0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych