Jednak masz wybór, na opakowaniu dokładnie napisano jakie składniki zawiera dany produkt i zawsze możesz z niego zrezygnować, zastąpić innym. Fakt nie bardzo jest czym, bo większość zawiera "chemię" , ale są to też dawki dopuszczalne dla organizmu, wydalane z niego i nie powodujące uszkodzeń. Kiedyś nie było konserwantów i ludzie mimo wszystko umierali na raka - pokolenie naszych rodziców, dziadków.
Powiedz mi jaki mam wybór zarabiajac 1200 zl....
kupic szynke za 10 zl kg z wielka iloscia konserwantow
czy kupic szynke za 30 zl i w konsekwencji glodowac ostatni tydzien misiąca
kupic pomidory ( te prawdziwe malutkie) drogie
czy kupic pomidory te duże ( zmodyfikowane genetycznie) tanie
wiadomo ze w tych czasach ludzie nie staraja sie oszczedzac bo wrecz musza to robic a to daje pole do manewru korporacją
taka zywnosc to bardziej trucizna...
apropo opisow na opakowaniach OK pisze co jest w jedzeniu ale nie pisze jakbardzo dany skladnik jest szkodliwy dla zdrowia
polecam przeczytac zagrozenia
http://pl.wikipedia..../Benzoesan_soduA do tego raka w wiekszosci doprowadziły wybuchy atomowe podczas 2 wojny i czarnobyl bo to caly czas wisi w powietrzu (wiesz ile sie rozklada opad radioaktywny?-od 100 do wielu tysiecy lat w zaleznosci od jego ilosci)
ps. pare miesiecy temu zmarla moja prababcia ktora zyla w trakcie drugiej wojny i Rak dopiero ja zaatakowal w ostani rok życia
Użytkownik Slimok edytował ten post 17.05.2013 - 13:44