Skocz do zawartości

UFO nad Siedlcami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

dzustin.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

To nie jest odbicie soczewki tylko, ów obiekt podleciał, coś na nim wylądowało i poleciał sobie w siną dal.
Ja do takich filmików jestem bardzo sceptycznie nastawiony. Odpowiedni program i średnio uzdolniony grafik coś takiego wydzierga. Widziałem kiedyś jakiś program, gdzie spece od efektów specjalnych roztrząsali różne filmy tylko jeden zwrócił ich uwagę. Nie mogę tego filmiku znaleźć, ale to jakiś obiekt nagrany gdzieś chyba nad Anglią. Twierdzili, że sami mieli by problem coś tak dobrego zrobić. Wszystko było idealnie. Poszukam dokładniej może go znajdę.

Znalazłem

Użytkownik dzustin edytował ten post 07.03.2012 - 13:06

• 1

MrOsamaful.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Możesz pokazać całość filmu czy może tylko spontanicznie ta pani zatrzymała się, wyciągnęła kamerkę i 21 sekund kręciła właściwie nie wiadomo co? Nie twierdzę, że to fake tylko dziwnie ta sytuacja wygląda.

Użytkownik MrOsamaful edytował ten post 07.03.2012 - 13:39

• 0

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kto by pomyślał, że niedaleko mojej szkoły przelatywało UFO? ;) Stawiałbym, że transportuje się tym statkiem moja szajbinięta nauczycielka od fizyki ;)

Nie no, ale na serio - faktycznie filmik ciekawy, nie żebym negował, ale taka jedna rzecz mnie ciekawi - akurat w momencie, gdy rzekomo przelatywało UFO w tym miejscu, ta pani akurat kręciła filmik mało co znaczącego miejsca? Dobrze byłoby się jakoś od niej tego dowiedzieć. Osobiście jestem negatywnie nastawiony do takich spraw - dlaczego? Dlatego, że większość okazuje się "fejkami". Mieszkam bliziutko Siedlec - parę ładnych lat temu, zostaliśmy "straszeni" tym, że do naszego sąsiada przyleciało UFO i jego świnie miały na sobie "dziwne, złote symbole". Okazało się, że cudowna gazeta Fakt przyjechała do faceta, chcieli zrobić zdjęcie świń, ale jeżeli da im "wymalować je" dostanie bodajże stówkę ;) I była sensacja, później "przekręt" wyszedł na jaw i ludzie mieli z nich polewkę przez jakiś czas ;)

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 07.03.2012 - 15:30

• 0

restek.
  • Tematów: 52
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

"WithinTemptation"- mowisz o strzałce? hehe

a co do filmu, to dziwna sprawa, że wyjeła sprzet i nagrywala ulice przez kilka sekund, dosc naciagane, a co do talerza jest ładnie pokazany, lecz prawdy na forum nie dowiesz się, tu potrzebna jest rozmowa z autorem filmu na poważnie :)
  • 0

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie, mówię o "Golickach" ;)

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 07.03.2012 - 23:01

• 0

poppe.
  • Tematów: 0
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Od poczatku mowie ze to fejk a ow pani niech sie wezmie za gre w totka ;)
  • 0

hubiii p.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

film ciekawy, chialbym wierzyc ze oryginalny ale moje watpliwosci wzbudza sposob poruszania kamery. czy ta pani ma jakies doswiadczenie w filmowaniu, jakiego sprzetu uzyla i co chciala osiagnac krecac takie ujecie. ? miala ich wiecej tego dnia ? jesli tak to chcialbym je zobaczyc.

A czemu mnie to interesuje?. 99,8% ludzi ktorzy krecą droge tak o, robia to o wiele szybciej taka scena to max 8 s .. ale nie 20 . chyba ze chce sie dobrze wykonac tracking. Nic sie nie trzesie obiekt mozna latwo nalozyc.
  • 0

#23 Gość_Veckas

Gość_Veckas.

Napisano

Małe sprostowanie, tych nagrań tego dnia było więcej, ale tylko na tym to widać. To co jest kręcone to nie droga, czy coś, tylko osiedle wyszyńkiego w całej okazałości od lewej do prawej.
  • 0

poppe.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Sam chcial bys w to wierzyc... juz nie wiesz co pisac i wymyslac, pani sobie chodzila po ulicy i krecila ujecia z osiedlem wroli glownej a tu ni stad ji z owad ufo, phe phe phe

Użytkownik poppe edytował ten post 08.03.2012 - 19:52

• 0

#25 Gość_Veckas

Gość_Veckas.

Napisano

Sam chcial bys w to wierzyc... juz nie wiesz co pisac i wymyslac, pani sobie chodzila po ulicy i krecila ujecia z osiedlem wroli glownej a tu ni stad ji z owad ufo, phe phe phe

Słuchaj kolego, ja jestem na tym forum odkąd powstało, Ty natomiast pojawiłeś się w czasie kiedy umiesciłem ten temat, czyli wczoraj. Wyraziłes juz swoje zdanie więc skończ prowokować bo ja jestem za stary na takie numery.

Dokładnie 25 min po tym jak zamieściłem ten temat, na dodatek jesteś z Siedlec, pisz sobie co chcesz, ja z Tobą kończę dyskusje.
  • 0

Box.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Niestety to fake.

Dowody:
Oryginalny film, na jednej z klatek ów obiekt zachodzi na latarnię (podobno był daleko i nie było go widać na pierwszy rzut oka?!)
Dołączona grafika

A tu po skontrastowaniu i powiększeniu widać to idealnie:
Dołączona grafika

Pozdrawiam

• 0

awjp.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na jakości youtube nie ma szans określić, czy fake czy nie... Przyznam, że ze względu na zachowanie tego obiektu wygląda jak nieudolna animacja komputerowa. Z nudów wrzuciłem print screeny do szopa. Jakość jest tragiczna nawet na tym 720 HD. W momencie przechodzenia obiektu w okolicach lampy "brakuje" całego fragmentu kolana (czy tego przegięcia u góry- zlewa się z niebem). Na obrobionych lekko screenach wychodzi na to, że obiekt w połowie przechodzi przed lampą a w połowie za nią... Filmik mógłby być dłuższy, bo nie widać tego budynku z pomarańczowo-żółtą ścianą boczną w pełnej okazałości :D .

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Imo mgiełka wokół obiektu bardziej sugeruje, że to jest fake niż ta lampa.

Dołączona grafika

Mi to tam wszystko jedno, czy to jest prawdziwa latająca metalowa parówa, czy doklejona komputerowo :mrgreen: . Jakby to coś było prawdziwe, miało jakąś usterkę i zaparkowało w którymś z tych bloków, to nie trzeba by było nic udowadniać, bo w tv by o tym trąbili :P .
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych