Skocz do zawartości

UFO nad Siedlcami

• Please log in to reply
26 replies to this topic

#1 Gość_Veckas

Gość_Veckas.
  • Tematów: 0

Napisano

Witam, pewna pani z mojego rodzinnego miasta nagrała ok roku temu film na którym widać ciekawy obiekt w kształcie kuli, która dziwnie się przemieszcza, przyznam że nagranie w pierwszym odczuciu mnie deczko zamurowało, próbuje dociec co to może być, może któryś z użytkowników mi pomoże rozwiązać zagadkę. Nie twierdzę że jest to latający spodek, zawsze staram się znaleść logiczne wytłumaczenie danego fenomenu, ale na pewno nie jest też to owad jak twierdzi jej mąż, dodam że to coś na nagraniu zostało dostrzeżone niedawno.

Film ten nie był wysyłany do żadnych organizacji, czy fundacji typu 'nautilus' ponieważ wiem że Ci ludzie mają mniejsze pojęcie na ten temat, a także i nauki niż większość userów z tego forum, 'oni' mają się za doktorów/ufologów, ale wierzcie mi, znam tą ekipę i jest to nic innego jak otumaniona sekta, która we wszystkim widzi 'paranormal' bez prób rozwikłania naukowo zagadki, tak tylko chciałem sprostować, także wolę się nim podzielić na tym forum.

Film ten jest w oryginalnej wersji, beż żadnych fotomontarzy, chyba nawet też na karcie pamięci, jakość w HD, po wgraniu na youtube w formacie swf też daję radę.

"Gdzieś na przełomie 2010 i 2011 roku dokonałam tego nagrania aparatem, dopóki oglądałam je na ekraniku aparatu wydawało się normalne, prawie rok przeleżało na karcie, teraz gdy archiwizowałam moje filmiki wgrałam je wszystkie na komputer i obejrzałam na monitorze. Ten filmik po prostu mnie „przytkał" sama nie wiem co o nim myśleć. Mąż mówi że to owad, blisko obiektywu ale ja nie jestem tego pewna, czy to emocje czy naprawdę nagrałam coś niezwykłego?"

Oto Film:
http://www.youtube.com/watch?v=KRF9qk_L4H4

Obiekt pojawia się jak strzała w 3sec, zwalnia po czym zmienia kąt, znika i znów się pojawia. Tak więc panie i panowie, czekam na opinie, spróbujmy rozwiązać tą zagadkę, później w poście napiszę coś od siebie na ten temat, ale najpierw muszę to dokładnie przeanalizować.

Film najlepiej jest powiększyć na max z jakością hd, bo inaczej tego nie widać.
  • 1

poppe.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Jestem z Siedlec i pierwsze slysze o tym, tymbardziej ze mam wielu znajomych na Młynarskiej (i te okolice) gdzie rzekome cos latalo i nikt nigdy o takim czyms nie wspominal, zwykly fotomontaż w dodatku kiepsko zrobiony, to ów pani go zrobiła?

Użytkownik poppe edytował ten post 07.03.2012 - 09:50

• -5

#3 Gość_Veckas

Gość_Veckas.

Napisano

Tak to rejon Młynarskiej, Brzeskiej i Wyszyńskiego, wybacz ale w radiu o tym nie mówili, nikt nie miał na celu to promować czy coś i praktycznie nikt o tym nie wie, jestem pierwszą osobą która publicznie porusza ten temat, proszę tez o nie pisanie głupot w stylu to 'fotomontaż' ponieważ ten filmik jest oryginalny i jak będzie trzeba to mogę to udowodnić, ale nie na tym mi zależy. Jak już wspomniałem wcześniej, spróbujmy wyjaśnić czym jest ten obiekt.

Jak ktoś ma zamiar wejść i znowu napisać coś durnego to proszę się powstrzymać i w ogóle nie pisać, jakbym chciał sobie robić żarty to podniósłbym poprzeczkę i startował z tym do znanych ufologów, ale jak już napisałem nie ma to sensu.
  • 0

#4 Gość_Captain Jack

Gość_Captain Jack.

Napisano

Poppe, jeżeli uważasz, że to fotomontaż to pokaż mi podstawy takiego rozumowania. Pisanie w stylu: bo tak myślę i tak jest, to błazenada i świadczyć może jedynie o Twoich wąskich horyzontach myślowych i niskiej świadomości postrzegania rzeczywistości. Amen. Powiedziałem. I proszę o wszystkich o wzięcie sobie do serca tej wypowiedzi:

Jak ktoś ma zamiar wejść i znowu napisać coś durnego to proszę się powstrzymać i w ogóle nie pisać

Veckas, to jest jedyne nagranie tego typu z Siedlec jakie znalazłeś?
  • 0

poppe.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Udowodnij ze to jest oryginal
  • -1

#6 Gość_Veckas

Gość_Veckas.

Napisano

Tak jest to jedyne nagranie jeżeli chodzi o ten obiekt, autor nagrania nic niestety nie pomoże bo wie tyle co my, plusem jest to że istnieje ono w oryginalnej jakości jeszcze lepszej niż na youtube.
  • 0

poppe.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Napisales ze mozesz udowodnic ze to nie fotomontaz wiec do dziela...
  • -3

#8 Gość_Veckas

Gość_Veckas.

Napisano

Można to udowodnić tylko w jeden sposób, trzeba mieć oryginalny zapis i dać go do ekspertyzy klatka po klatce, po analizie pikseli w miejscu obiektu można łatwo stwierdzić falsyfikat, na Twoje życzenie nie zamierzam niestety dzielić się tym filmem szczególnie z Tobą z wiadomych przyczyn, jeżeli masz dalej zadawać bezsensowne i płytkie pytania to idź sobie poczytaj coś innego, proste, ja tutaj usiłuje się dowiedzieć czym jest ten obiekt, a nie czy to 'kopiuj wklej'...
  • 0

poppe.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Dopiero pisales ze to mozesz udowodnic iz jest to oryginal a teraz co? Juz nie? ;(
  • 2

dzustin.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie to obiekt wydaje się wklejony. Trudno mi to wyjaśnić, ale jakoś jego ruch całkowicie nie zgadza mi się z poruszaniem się kamery.
No i to jak odlatuje pod koniec między bloki. Jakieś to sztuczne i zmiana perspektywy dziwaczna.
No i taki obiekt, sporo ludzi dookoła i tylko jeden filmik który ma już rok ? Jakoś mnie ten film nie przekonuje.
  • 0

#11 Gość_Veckas

Gość_Veckas.

Napisano

Gdyby ten film był kręcony drewnem to by zapewne przykuł większą uwagę bo byłby niewyraźny, a tak za dużo widać, za ładna jakość...

trudno mi to wyjaśnić, ale jakoś jego ruch całkowicie nie zgadza mi się z poruszaniem się kamery.

Film był kręcony bez żadnych zoom'ow, oryginalny zapis jest w jakości HD Ty zapewne oglądałąś dużo filmików z zoomem, widać wtedy mocne drgania kamery, stąd Twój wniosek, tutaj tego nie ma, a ruch kamery jest prawie że płynny i powolny.

No i taki obiekt, sporo ludzi dookoła

Wszystko trwa sekundy, sporo ludzi dookoła, szkoda że mają zwyczaj patrzeć się przed siebie, a nie w górę, a Ty często patrzysz w mieście do góry?

i tylko jeden filmik

Taki zwyczaj ludzi, ze każdy ma kamerkę i filmuje sobie akurat to miejsce, wybacz że tylko jeden film.

który ma już rok ? Jakoś mnie ten film nie przekonuje.

proszę czytać uważnie, przede wszystkim ze zrozumieniem, żeby uniknąć takich pytań i się nie pogrążać.., tak film ma rok, ale to co było na nim zostało zauważone niedawno po obejrzeniu w większej rozdzielczości.

Jakieś to sztuczne

Gdyby to wyglądało na latającą małpę to logiczne jest że bym nie publikował tego tematu.
  • 1

dzustin.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Gdyby ten film był kręcony drewnem to by zapewne przykuł większą uwagę bo byłby niewyraźny, a tak za dużo widać, za ładna jakość...

Mój drogi. Ładnie to tam widać stację paliw. Sam obiekt jest po prostu rozmazaną plamą.
Możesz się denerwować, może Cie krew zalewać, ale mnie po prostu ten film nie przekonuje. Ot kolejny filmik z latającą kropeczką jakich jest na pęczki na youtube.
  • 0

manitoris.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Owad to na pewno nie jest, widac ze to jakis obiekt w oddali.. przydalby sie jakis zoom, jesli to nie fake to moze byc cos ciekawego.. ptak raczej tez nie ale to po zoomie moznaby lepiej ocenic..
  • 0

#14 Gość_Veckas

Gość_Veckas.

Napisano

Mój drogi. Ładnie to tam widać stację paliw. Sam obiekt jest po prostu rozmazaną plamą.
Możesz się denerwować, może Cie krew zalewać, ale mnie po prostu ten film nie przekonuje. Ot kolejny filmik z latającą kropeczką jakich jest na pęczki na youtube.

No właśnie dręczy mnie tylko jedna rzecz, przyznam że się denerwuję gdy czytam o fotomontażach, gdy ja mam 100% pewność że filmik jest oryginalny, to mnie boli.., każdy kto mnie zna z tego forum, wie że się sceptycznie odnoszę do tego tematu i zawsze szukam naukowego wyjaśnienia, tym razem jest tak samo, tyle że o wiele trudniej, bardzo prawdopodobne że jest to po prostu ptak, wiele gatunków w locie prostym ma skrzydła ułożone równolegle do tułowia, patrząc pod odpowiednim kątem ma się wrażenie jakby leciał obiekt dyskoidalny, więcej będę wiedział gdy ten film zostanie przebadany, prawdopodobnie będzie to pod koniec tego tygodnia, wtedy napiszę coś więcej.
  • 0

manitoris.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dziwna sprawa z tym filmem, na powiekszeniu ten obiekt wydaje sie bardzo sztuczny, taki galaretowaty orbs, ktory az sie sam cisnie na usta ze jest doklejonym fake'm, ale z drugiej strony w 10 sekundzie pojawia sie jego odbicie (od soczewki aparatu/kamery) #zdjecie ponizej# i tu powstaje pytanie, ze jesli ktos robiac fake, zadbal o taki szczegol jak odbicie, to nie postaralby sie lepiej fake'owac?
http://imageshack.us...nbenanntoqy.jpg

EDIT do posta wyzej:
Jaki to ptak? nie ogladajcie filmu z forum bo tu nic nie widac tylko wlaczcie go na tubie i w HD to zobaczycie ze ptak odpada..
jak dl mnie tu mamy dwie opcje: racjonalna - fake i nieracjonalna - NOL :roll:

Użytkownik manitoris edytował ten post 07.03.2012 - 12:17

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych