Witajcie. Ostatnimi czasy to forum jakoś zbiedniało, dlatego kiedy przytrafiło mi się dziwne zdjęcie (chyba pierwsze takie w moim życiu) od razu postanowiłem wejść na forum i założyć nowy wątek. A otóż chodzi o to, że wyszedłem robić zdjęcia. Interesuje się fotografią a ostatnio praktykowałem technikę street-foto, czyli przedstawienie codzienności w niecodzienny sposób. Kiedy wróciłem do domu i zacząłem przeglądać zdjęcia których zawsze jest mnóstwo wybrałem kilka lepszych które poprawiłem w PS, a resztę zostawiłem żeby przejrzeć kiedy indziej. No i ostatnio zacząłem przeglądać pozostałe zdjęcia, szukając jeszcze kilku ciekawych. Natknąłem się na dziwną rzecz. Na zdjęciu widzę przeźroczystą postać. Co ciekawe nie zasłania ona ławki na której siedzi ani chodnika który się za nią znajduje. To właśnie trochę mnie zaskoczyło. Co prawda dla mnie to wciąż za mało abym uwierzył że sfotografowałem ducha, myślę że to jakieś złudzenie, a jako że robiłem zdjęcie przez szybę jest taka możliwość. Jednak mimo tego że wciąż się nad tą możliwością zastanawiam, to jeszcze nie wpadłem na rozwiązanie. Problem w tym że się przytuliłem do tej szyby razem z aparatem, także jeżeli już to powinno być moje odbicie, a nie jakieś siedzącej półprzeźroczystej postaci, której jestem pewien że tam nie było.
Postać jest po lewej stronie, tak jakby siedzi. Widać ławkę, widać chodznik a nawet samochód za tą postacią.
.

Dajcie znać co o tym twierdzicie, może jakieś sugestie.
A ja pozdrawiam serdecznie !
PS.
Niechcący się rozpędziłem i zamieściłem temat w dziale: "Życie Po Śmierci> Życie Po Śmierci", czy mógłbym prosić o przeniesienie, do działu zdjęcia ? Bardzo przepraszam za kłopot...
Użytkownik snajper414 edytował ten post 28.01.2012 - 07:14