Skocz do zawartości

Zdjęcie

dziwny sen

• Please log in to reply
7 replies to this topic

lukasz245.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam , zazwyczaj czytam to forum niż się wypowiadam ale chciałbym podzielić się w mojej opinii dziwnym snem jaki miałem w nocy z piątku na sobotę a mianowicie : leże w łóżku i oglądam tv nagle program został przerwany i pojawiła się prezenterka na tle jakiegoś budynku i powiedziała :" premier został otruty dziś w nocy a wojsko ..." i więcej nie pamiętam . Pewnie zapytacie co w tym dziwnego ? hmm pewnie to że nie rozumiem dlaczego taki sen , pół dnia byłem w pracy po powrocie nawet chwile nie oglądałem tv ( wiadomości ) więc skąd wziołby się premier ?
  • 1

Yoh.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Premier jest słynną osobą, a ostatnio słyszymy o nim bardzo dużo i dosyć często.
Nie masz czym się przejmować - to sen, jak każdy inny.

W gwoli wyjaśnienia...
Mózg to narząd, który interpretuje pewne obrazy, z którymi mogłeś mieć styczność nawet kilka lat wcześniej, na bardzo różne sposoby. Twój sen mógłbym wywołany jakimiś wspomnieniami - pewnymi obrazami, które widziałeś w telewizji jakiś czas temu - niekoniecznie tego samego dnia, którego wróciłeś.

Dopóki tego samego nie usłyszymy w telewizji, nie ma czym się martwić, ot co.

Użytkownik Kyon edytował ten post 25.12.2011 - 11:17

• 0

Hanzō.
  • Tematów: 9
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie wiem skąd ale mam wrażenie, że premier wylądował w szpitalu i o tym mówili w wiadomościach. Ale może mi się to przyśniło, często zdarza mi się mylić wspomnienia ze snem...
  • 0

Nemezis.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zwykły sen. Mi też się kiedyś śniło, że zostało zabitych parę sławnych osób - nadal żyją. Nie ma się czym martwić :)
  • 0

Demon.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie neguję ideii snów proroczych, ale niektóre sny, a raczej ich świetna większość to zwykłe sny wykreowane przez mózg.
  • 0

Synkretysta.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"leże w łóżku i oglądam tv nagle program został przerwany i pojawiła się prezenterka na tle jakiegoś budynku i powiedziała :" premier został otruty dziś w nocy a wojsko ..." i więcej nie pamiętam . Pewnie zapytacie co w tym dziwnego ? hmm pewnie to że nie rozumiem dlaczego taki sen "

Sen ten odzwierciedla permanentny egzystencjalizm. Łóżko symbolizuje, jako element nieświadomości zbiorowej- bezpieczeństwo, komfort życiowy. Telewizja w tym wypadku jest "oknem na wielki świat", co podkreśla oddziaływania mediów na twoją świadomość. Implikacja potrzeb niższych i dopasowanie się do społeczeństwa poprzez wdziewanie maski, wydaje się być na początku dziennym. Prezenterka jeśli była sexi :D może oznaczać nieukojone libido. Prezydent jest symbolem odległej władzy z którą masz niewiele do czynienia, lecz podświadomie a może nawet świadomie do niej dążysz. Niestety słowa wypowiedziane przez prezenterkę potwierdzają twoją uległość masmediom, i zainteresowanie polityką, którą jak by się mogło wydawać odbierasz jako patologiczną propagandę.

Lecz to moje zdanie, i to czy się z tym zgodzisz czy też nie to już sprawa twoja.
(Analiza oparta o Psychologie przeniesienia)
  • 0

Mika’el.
  • Tematów: 34
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Leto...coś...tam, szkoda, żeś nie raczył, he he :)

Prezydent?

Nie irytuj się, tak tylko mnie naszło, by do szeregu coś tam.Nie czytasz, nie pouczaj...proszę ;)

W temacie.
Nic w tym dziwnego kolego, napisz raczej, czy miałeś już podobne przeżycia, napisz też (o ile łaska) jakie były twe pierwsze skojarzenia i wnioski po przemyśleniach pierwszych na temat owego.Sen jak sen, mogło być znacznie gorzej, ale jazda się dopiero może zacząć, gdy zobaczysz coś wyśnił.Prawda, że śmieszne, wiem wiem, ale co zrobisz, jeśli prawdą to będzie za czas jaki?
Swego czasu miałem podobnie, dziś nie muszę w sny patrzeć, dziś w realu TO mnie doświadcza i moje co wiem.Co do premiera, no dlatego raczę się na wpis, bo i do mnie coś tam walnęło z tą konkret osobą, nie twierdzę zaraz, że to się tyczy D.... , ale to może mieć związek z osobą na podobnym stanowisku...(może!)
  • 0

fobic.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może to twoja podświadoma cheć zabicia premiara tak na ciebie wpłnęła ;D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych