Skocz do zawartości

Zdjęcie

Coś (NIE lampion!) nad Wrocławiem?

• Please log in to reply
8 replies to this topic

Jeden z Wielu.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam.

Od kilku miesięcy przebywam we Wrocławiu, a właściwie na obrzeżach (Leśnica). Mieszkam w domku jednorodzinnym z obszernym balkonem na który niestety jestem zmuszony wychodzić dość często... żeby zapalić. W każdym razie 2 dni temu (tj. 13 września) zaobserwowałem coś dziwnego na niebie. O ile kierunki mnie nie mylą to obiekt znajdował się na południowy-wschód ode mnie. Wyglądało to mniej więcej jak zwyczajna gwiazda, ale w dziwnym kolorze. Normalne gwiazdy migoczą na biało, a to coś migotało na biało-pomarańczowo. Pomyślałem o lampionach o których ostatnio tutaj czytałem, ale po paru minutach obserwacji doszedłem do wniosku że na 100000% nie jest to lampion. Po pierwsze to coś w ogóle się nie poruszało (siedziałem na krześle i porównywałem położenie tego czegoś do drzewa które mam naprzeciwko i z całą pewnością się nie poruszyło). Po drugie było raczej na o wiele większej wysokości niż lampiony dolatują. Po trzecie, to coś zrobiło na koniec mojej obserwacji coś czego lampion na pewno nie potrafi: wystrzeliło w górę i zniknęło.

Dla pewności wczoraj i dzisiaj wyszedłem na balkon o tej samej porze (około 3:30-4:00) żeby sprawdzić czy to nie jakaś gwiazda, ale teraz właśnie przed chwilą wróciłem z balkonu i jestem pewien że to nie gwiazda.

Nie wiem ile dokładnie czasu to coś było na niebie, bo kiedy wyszedłem na fajkę, to już tam było. Patrzyłem na to przez dobre 10-15 minut, kiedy nagle, z miejsca, bez żadnego ognia od spodu (jak w rakiecie np.) bez żadnej smugi, wystrzeliło do góry. Lot trwał może z 2 sekundy i obiekt zniknął.

Nie zakładam że to UFO, bo jestem dość sceptycznie nastawiony do zielonych odwiedzających ziemię żeby popatrzeć (wierzę w obce formy życia, ale nie wierzę żeby przylatywały do nas co chwilę i wszędzie), ale jestem strasznie ciekaw co to mogło być. Lampion już wykluczyłem, ta stacja (ISS?) też raczej nie, bo ona leci zgodnie z horyzontem ziemi. Spadająca gwiazda również nie. Samolot też raczej odpada. Co to więc mogło być?
  • 0

nazwa wyświetlana.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie zakładam że to UFO, bo jestem dość sceptycznie nastawiony

czekaj...skąd ja to znam?
  • 0

Hanzō.
  • Tematów: 9
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Czy obiekt zniknął, jak na tym filmiku? Jeżeli tak to prawdopodobnie był to pozaziemski statek.
  • -3

Jeden z Wielu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie zakładam że to UFO, bo jestem dość sceptycznie nastawiony

czekaj...skąd ja to znam?

Coś sugerujesz, bo nie rozumiem?

Czy obiekt zniknął, jak na tym filmiku? Jeżeli tak to prawdopodobnie był to pozaziemski statek.

Mniej więcej tak to wyglądało tylko było o wiele dalej (o wiele mniejsze) i nie poruszało się zupełnie przed "wystrzałem" w niebo. To mi za to fakiem śmierdzi na kilometr, więc może stąd te minusy?

W każdym razie tutaj na filmiku to coś zostawiło smugę za sobą, a w moim przypadku po prostu ta "gwiazdka" przemieściła się do góry (z podobną prędkością) i zniknęła.
  • 0

Striker.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jeśli to było w kosmosie to być może to ma coś wspólnego z tym co widziałeś http://wiadomosci.on...,wiadomosc.html
  • 0

Niecodzienny.
  • Tematów: 9
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Mieszkam w domku jednorodzinnym z obszernym balkonem na który niestety jestem zmuszony wychodzić dość często... żeby zapalić.

Zawsze ale to zawsze powtarzam, że papierosy przyczyniają się do martwicy mózgu.
  • 0

Jeden z Wielu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja rozumiem sceptycyzm, ale jak wszyscy tutaj będą zakładać z góry że każdy kłamie, ma przywidzenia albo widzi coś typu lampion/stacja kosmiczna/etc. to nie rozumiem instytucji tego forum, a już szczególnie tego działu. Napisałem co widziałem, zadałem pytanie i oczekuję odpowiedzi, a nie prztyczka w nos od kolejnych osób, bo 10 lat nie mam i zabawy we wkręcanie ludzi mnie nie interesują.

Jeśli to było w kosmosie to być może to ma coś wspólnego z tym co widziałeś http://wiadomosci.on...,wiadomosc.html

W artykule jest podana informacja że widoczne to było w Phoenix, Los Angeles itp, więc chyba mało prawdopodobne żeby aż u nas było widoczne? Po za tym to coś na filmie nie zrobiło tej dziwnej (jak dla mnie), charakterystycznej rzeczy, czyli wystrzału w górę. Aczkolwiek przyznać muszę że sposobem świecenia jest bardzo podobne.

Użytkownik Jeden z Wielu edytował ten post 21.09.2011 - 10:44

• 0

JachuPL.
  • Tematów: 7
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

może jakaś flara wojskowa? żyjemy w czasach, gdzie z dnia na dzień możemy odkryć coś nowego.
  • 0

Jeden z Wielu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmn... faktycznie, obiekt wyglądał jakby płonął. To nie było jednostajne, równomierne miganie, raczej właśnie takie ogniste biało-czerwone błyski. Lampion to być nie mógł bo się nie poruszał.

Flara...? No flara to raczej leci w górę i tyle. Nie staje w miejscu na 10 minut. Pomyślałem jednak o... balonie. Możliwe żeby w nocy nad miastem latał balon taki duży z koszem?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych