Skocz do zawartości

Zdjęcie

10.08.2011 - Głogów trzy obiekty na niebie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

kriss.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam,

to mój pierwszy post na forum , także pozdrawiam wszystkich, i od razu przejdę do rzeczy.
Wczoraj około godz. 23:20, w Głogowie (Dolny Śląsk), będąc na balkonie (zachód) zauważyłem trzy obiekty na niebie, lecące równo obok siebie, w odstępie może kilkudziesięciu metrów,
ciężko opisać gołym okiem jaka to była dokładnie odległość i na jakiej wysokości były te obiekty, szacuje na jakieś 1200 m nad ziemią oczywiście mogę się mylić,nie miałem nic żeby to udokumentować, próbowałem telefonem, ale nic nie było przez niego widać, poleciałem do pokoju po ruską lornetkę, i miałem nieco lepszy obraz,
poniżej narysowałem tak orientacyjnie jak to wyglądało. takie dwie piramidki złączone ze sobą

Dołączona grafika

Obiekty były koloru czerwonego, no środku nich było takie falujące niebieskie światło, poruszały się w ten sposób że, leciały obok siebie po linii prostej, jednym torem, jeden z nich stanął w miejscu (wisiał), pozostałe go minęły a ten co wisiał w powietrzu po tym jak minęły go pozostałe dwa ruszył za nimi. Obserwacja trwała około 5 min, po czym po prostu znikły.

Pozdrawiam.
  • 0

bullik.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ja widzialem cos podobnego w 1991 r i tu na forum otrzymalem odp ze to piroun kulisty :roll: wiec nie zraz sie przyszlymi tu wpisami..

Ja widzialem ten obiekt z cala 5 osobowa rodzina gdy jechalismy noca ok. 21, samochodem (poczciwym 126p) i to cos mialo wlasnie taki ksztalt tylko bylo koloru zoltego, a po srodku wlasnie mialo taki pas/rzad mocniejszego falujacego swiatla napewno nie niebieskiego ale chyba cos jakby bardziej bladego od pozostalego zoltego..

lecialo rowno z nami po lewej stronie nad polami ze 100-200m od nas, dosc nisko jakies 30-50 m zwiekszajac i zmniejszajac wys. i tak przez okolo 10 sek. po czym przelecialo blyskawicznie nad nami na prawa strone i znalazlo sie na juz duzej wysokosci kilkuset metrow i w 3-4 krotnie wiekszej odleglosci od nas (a to byl tylko "myk" 1 sek i bylo juz tam) tam lecialo jeszcze tak kilka sekund rownolegle po czym zaczelo sie wznosic i oddalac ale nie blyskawicznie choc to tez napewno byla duza szybkosc, ciezko okreslic.. obserwacja trwala jeszcze pare sekund po czym zniklo w oddali..

wiem ze to Twoja historia ale chcialem sie z toba podzielic tym co ja widzialem i ze bylo to moze cos podobnego..

Sorry za OFFTOP ALE, moze mi ktos wyjasnic dlaczego zminusowal plusa ktorego dalem "nowemu" za podzielenie sie swoja historia na forum??!! To juz jest czysta bezczelnosc! Powiedz tchorzu (ten co zminusowal) po co to zrobiles? zero komentarza, tylko "pach" i nie ma plusika.. nie wierzysz w to co tu opisal? twoja sprawa, nie czytaj.. ale minusowac??
  • 1

BlackDeath.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Również widziałem coś podobnego na Lubelszczyźnie w 2000r.
Czy te obiekty nie obracały się w różnych kierunkach?
  • 0

Tomr.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Piorun kulisty pewnie odpada, skoro były trzy takie obiekty. Standardowo możliwe, że chińskie lampiony ale dziwny jest ten niebieski, falujący pasek na środku, w lampionach raczej takich cudów nie ma.

Kształt jest podobny do UFO ze świeżego tematu: http://www.paranorma...atajacych-film/
  • 0

G Virus.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pioruny kuliste i chinskie lampiony raczej odpadaj gdyz te rzeczy raczej nie czekaja na siebie :)
  • 0

kriss.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jedyne co mnie zdziwiło to to, że jeden stanął w miejscu a dwa go ominęły a później to się rozpłynęło,znikło może to jakieś sondy czy coś, nie wiem nie znam się na tym :)

faktycznie kolega wyżej podał link do post-a, http://www.paranorma...atajacych-film/

to było coś w tym stylu tylko że czerwone z niebieskim światełkiem.

Użytkownik kriss edytował ten post 11.08.2011 - 17:25

• 0

GRT97.
  • Tematów: 2
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

A można wiedzieć o której to było? Mieszkam w Głogowie i czegoś takiego nie zaobserwowałem. ;) Ostatnio ktoś dosyć często wypuszcza lampiony chińskie, więc prawdopodobnie to zobaczyłeś. Mój kuzyn mówił mi, że UFO widział zresztą jak wiele osób, a to po prostu chińskie lampiony. Skąd wiem? A no stąd, że gdy idę z tą osobą to ona mówi "Patrz UFO", a ja odrazu widzę, że to lampion :P.

Użytkownik GRT97 edytował ten post 24.08.2011 - 02:25

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych