Osiągnięcia - komentarze
Napisano 24.05.2011 - 22:09
Hmm, wpiszę "5 lat aktywności na forum", ale nie wiem czy już bym się załapał, bo 5 latek stuknie dopiero w październiku
Widzę, że reszta bardziej uzasadnia swoje nominacje więc też coś dopiszę
Jestem na forum codziennie, miałem krótką przerwę parę lat temu, ale potem wróciłem, zacząłem czynniej uczestniczyć no i naprawdę nie ma dnia żebym tu nie zajrzał 
--------
Ogólnie to cały ten pomysł przypomina mi trochę grę RPG, ale myślę że to słuszne posunięcie i może przysporzyć wielu użytkowników, a także zachęcić do aktywności obecnych
--------
Ogólnie to cały ten pomysł przypomina mi trochę grę RPG, ale myślę że to słuszne posunięcie i może przysporzyć wielu użytkowników, a także zachęcić do aktywności obecnych
Użytkownik Norlin edytował ten post 25.05.2011 - 23:15
Napisano 24.05.2011 - 22:21
Czas na mniej oficjalny komentarz ode mnie
System jest bardzo rozwojowy i pewnie przejdzie jeszcze nie jedną mniejszą czy większą metamorfozę. Marzy mi się przynajmniej częściowa automatyzacja jego obsługi i myślę, że prędzej czy później to nastąpi. Na chwilę obecną temat z nominacjami to jedyne i najlepsze rozwiązanie.
Docelowo chciałbym także nagradzać (może nawet w formie rzeczowej) za najbardziej elitarne osiągnięcia. Tak jak mówię, temat jest rozwojowy i na pewno sporo jeszcze nowości się pojawi.
Docelowo chciałbym także nagradzać (może nawet w formie rzeczowej) za najbardziej elitarne osiągnięcia. Tak jak mówię, temat jest rozwojowy i na pewno sporo jeszcze nowości się pojawi.
Napisano 25.05.2011 - 09:32
Eury, to na pewno zachęci, wielu użytkowników do aktywnego korzystania. Jeszcze pewnie wiele zmian nastąpi jak już nastąpiło, ale pomysł jest dobry i do dopracowania. Wszelkie uwagi już zgłaszałem na PW. jak coś będę jeszcze pisał 
Dobrze, że tłumacze mogą umieszczać sami swoje publikacje
Tak na poważnie to nigdy nie nadużywałem tej opcji. Sam umieściłem tylko 2 publikacje z 26 które zrobiłem. Pomysł jest również dobry, weryfikacją wśród tłumaczy mógłby się zająć opiekun, ale widzę, że sami wiedzą kiedy artykuł jest ciekawy i wart publikacji na głównej stronie portalu
P.S. nie wyświetlają mi się ikonki za 'popularny profil' i 'staż na forum'.
Użytkownik Muhad dnia 25.05.2011 - 08:34 napisał
A za napisany artykuł, jaki dodałeś Eury na portal też coś jest? Dzisiaj zauważyłem, że jest taka możliwość 
Dobrze, że tłumacze mogą umieszczać sami swoje publikacje
Tak na poważnie to nigdy nie nadużywałem tej opcji. Sam umieściłem tylko 2 publikacje z 26 które zrobiłem. Pomysł jest również dobry, weryfikacją wśród tłumaczy mógłby się zająć opiekun, ale widzę, że sami wiedzą kiedy artykuł jest ciekawy i wart publikacji na głównej stronie portalu
Użytkownik dżekson edytował ten post 25.05.2011 - 09:41
Napisano 25.05.2011 - 13:29
Użytkownik Eury dnia 25.05.2011 - 09:41 napisał
Cytat
Zgłoś w temacie Nominowani. Nie zostały przyznane jeszcze
Nie chodzi o to, że je mam (bo nie powinienem). Bo za staż mam 4lata. Tylko, że jak wejdę w Osiągnięcia to mi pokazuje, że te pliki graficzne są uszkodzone. Tylko ja tak mam? reszta się wszystko ładnie wyświetla, tylko nie te 2 kategorie.
Gość
Napisano 25.05.2011 - 15:18
Ciekawe czy gtug zgłosi się po nagrodę. Nieważne jak zaczął, ale trzeba mu oddać, że jego temat już ma status „epokowy” a za jakieś 400 postów z okładem, będzie "legendarny". Cztery posty w profilu, status nowicjusz, ale 500 pkt wpadnie
ps
Chemtrails - oczywiście
ps
Chemtrails - oczywiście
Napisano 25.05.2011 - 16:14
Swego czasu próbowałem zrobić tak, by post FCrimsona był pierwszy, ale z dostępnych mi narzędzi moderacyjnych jest to raczej niemożliwe. Ewentualnie mógłby to zrobić Eury przez "zmanipulowanie" np daty postu, czy przestawienia autora pierwszego postu - na jednym forum osobiście widziałem, jak admin przez przypadek odpisał mi moim kontem, nie wchodząc mi na konto i wyglądało jakbym rozmawiał ze sobą
Mam nawet screena. Więc domyślam się, że Eury też może takie myki robić. Choć nie wiem czy sama nagroda jest zasadna
Przykład gtug`a pokazuje, że można lakonicznie i od niechcenia rzucić sobie jakimś hasłem i zniknąć, a reszta forum "chyba wiecie co z nim (tematem) zrobić", jak mawiał klasyk
Pewnie jest więcej takich "farciarzy". Choć pozytywną stroną jest to, że być może ktoś zacznie myśleć jak zrobić temat, który wywoła dyskusję, a nie schemat '1 wklejka+5 postów typu "ach, niesamowite" '.
Napisano 25.05.2011 - 18:00
Cytat
Hmm, wpiszę "5 lat aktywności na forum", ale nie wiem czy już bym się załapał, bo 5 latek stuknie dopiero w październiku
Zapraszam w październiku
Cytat
największa ilość banów ^^,
największ ailość dni ciszy ;-)
największ ailość skreślonych - zamkniętych tematów @@
największ ailość dni ciszy ;-)
największ ailość skreślonych - zamkniętych tematów @@
Trójeczka interesująca
Cytat
Ciekawe czy gtug zgłosi się po nagrodę.
No właśnie, czy się zgłosi?
Cytat
Tylko, że jak wejdę w Osiągnięcia to mi pokazuje, że te pliki graficzne są uszkodzone. Tylko ja tak mam? reszta się wszystko ładnie wyświetla, tylko nie te 2 kategorie.
Aha rozumiem. Te dwa zestawy ikonek są jeszcze w opracowaniu

Poprzedni temat