Paranormalne.pl: Paraliż i czarny duch w śnie - Paranormalne.pl

Skocz do zawartości

• 2 strony +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Paraliż i czarny duch w śnie

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   AnnMarie 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 38
  • Rejestracja 13.06.11
  • PłećKobieta
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano 27.02.2012 - 20:08

A moim zdaniem za dużo się nasłuchałeś o zmorach nocnych ;) koleżanki lub koledzy naopowiadali Ci różnych historii a twój mózg zrobił resztę ;) dorastająca wyobraźnia potrafi dostarczyć sporo wrażeń ^^ Jeszcze jedna sprawa. Pisząc na tym forum doszukujesz się racjonalnego czy irracjonalnego wytłumaczenia?
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   lsbt 

• Grupa Nowicjusz
  • Postów 1
  • Rejestracja 02.04.12
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano 02.04.2012 - 10:33

dzis miałem sen w ktorym bardzo podobne zeczy się dzialy do tych ktore czytałem poprzednio .... cos takiego dziwnego stalem przy grzejniku i byla tam jakas zaluzja tak jak na okno i w pewnym momęcie zaczela się sama podnosic i opuszczac następne poszlem na gore do swojego pokoju zaslonilem okna jak to co dziennie robie i gdy się odwrucilem zobaczylem czarnego ducha probowalem krzyczec lecz nic nie moglem powiedziec prowowalem skamerować to zjawisko lecz nie moglem się ruszyć po kilku sekundach zjawa odeszla . Ja się obudzilem i tak skonczył się moj sen nie zbyt ciekawe zeczy i nie zbyt przyjemne się snią ale powiem wal ze wale to co ma być to będzie zycie toczy się dalej .
0

• Grupa Nowicjusz
  • Postów 9
  • Rejestracja 24.06.11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano 02.04.2012 - 11:28

Sądzę, że to nie tyle sen, co typowy paraliż senny. W jego zaawansowanym stadium ludzie mają halucynacje. Sama przeżyłam coś podobnego będąc na studiach, gdzie którejś nocy doznałam tego nieprzyjemnego uczucia. Co gorsza miałam wrażenie, ze widzę zmarłą właścicelkę mieszkania, u której wynajmowałam pokój. Początkowo też wszystko przypisałam jakiemuś koszmarowi, ale świadomość paraliżu, który mnie obezwładnił nakazywała mi sądzić, że to nie był sen. Z czasem sama postać właścicielki mieszkania, którą - jak mi zdawało - wówczas widziałam, zaczęła zanikać w całym tym wydarzeniu, ale pozostał strach przed paraliżem, który kojarzyłam z bardzo nieprzyjemnym odczuciem. Przeżyłam go jeszcze kilka razy...z czasem coraz rzadziej się pojawiał. Teraz potrafię się wybudzić wystarczająco szybko, zanim on nadziejdzie.
0

• Grupa Nowicjusz
  • Postów 5
  • Rejestracja 08.04.12
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano 08.04.2012 - 20:33

skąd ja to znam ktoś mi opowiadał podobna historie tylko że czarna postać dusiła

lepiej nie ćpaj tyle albo zmień dilera
-1

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   kryss 

• Grupa Nowicjusz
  • Postów 1
  • Rejestracja 14.04.12
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano 14.04.2012 - 09:39

Wyświetl postUżytkownik Elwis dnia 04.09.2010 - 07:14 napisał

Witajcie! Mam 13 lat. Chcę teraz opisać mój dziwny, straszny sen. Czytałem wasze inne tematy, i stwierdziłem, że nikt nie ma podobnego przypadku do mnie. A więc... Wcześniej też miałem takie sny, ale najbliższej nocy mój sen był gorszy niż wcześniejsze. Wcześniej miałem tak, że w śnie leżałem w łóżku, ale widziałem mój pokój. Próbowałem się ruszyć, to nie pomagało, nie mogłem krzyczeć, tylko mogłem szeptać, świadomie myślałem co się dzieje. Najczęściej jak chciałem się obudzić w takim śnie, to napierałem ciałem w którąś stronę, ale dzisiaj sen naprawdę mnie przerażał. Było tak jak wyżej, tylko że nic nie dało napieranie w którąś stronę. Mój krzyk wydawał się szeptem. Właśnie w tym momencie stało się coś przeraźliwego. Zobaczyłem po lewej stronie łóżka, nade mną czarną postać, nie miała nóg, miała podłużną głowę, tylko że była cała czarna, nagle odleciała w prawą stronę, i jakby wleciała do mojej głowy, przez 15 sekund głowa mi się trzęsła, i słyszałem szum w głowie, przeraźliwy dźwięk. (to było nadal w śnie), po tym jak jak skończyła mi się trząść głowa, duch odleciał, i sen się skończył. Czy nie uważacie że to dziwne? Proszę o pomoc, co to może być, i jak temu zapobiec? Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Mialem identyczny sen wlasnie wczoraj.
0

Podziel się:

• 2 strony +
  • 1
  • 2