Paranormalne.pl: 11 września 2001 r. - Spisek rządu USA, czy atak terrorystyczny ? [kuluary] - Paranormalne.pl

Skocz do zawartości

• 52 strony +
  • Pierwsza
  • 50
  • 51
  • 52
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

11 września 2001 r. - Spisek rządu USA, czy atak terrorystyczny ? [kuluary]

#766 Użytkownik nie jest zalogowany   vkali 

• Grupa Użytkownik+
  • Postów 701
  • Rejestracja 20.03.06
  • PłećMężczyzna
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano 28.06.2009 - 10:36

..co do pentagonowych świadków, oficjalnych agentów ujmowanych w kłamliwych raportach i nieoficjalnych, zwykłych ludzi pomijanych w nich....oraz co do właściwego toru niby nalotu, z kilku do wyboru torów, tak jak we wieżach i tutaj nic ze sobą nie synchronizuje i nie pasi, …w tym również cięcia pięciu latarni (a właściwie winno być sześciu, bo tyle było ściętych i gdzie stała ta szósta ścięta, o w tym filmie nie ma,..choć może jest bo jestem w połowie oglądania drugiej części,..film ma ich dziewięć...tutaj daję pierwszą

...i link do reszty części

...i tak dla wyrobienia sobie obrazu daję tory lotów wymalowane przez pentagonowych gliniarzy w 2006 w wywiadzie, którzy również zeznawali przed komisją kongresu, jeden w listopadzie 2001 drugi w grudniu 2001,.. oczywiście obydwaj swymi wymalunkami toru lotu samolotu zaprzeczają możliwościom cięcia latarni na wiadukcie oraz tuż za nim, czyli zaprzeczają oficjalnej wersji, i jej głupotom dla głupców,....kwiatków jest więcej, tych gliniarzy daję bo przesłuchiwano ich jak widać cokolwiek wybiórczo, nie tylko przez komisję kongresu, ale w ogóle przez oficjalnych raportciarzy, czyli albo partaczy albo kłamców,..dodając również fakt, że wg american airlines, aa flights 11 (north tower) oraz 77 (pentagon) nie były w ogóle w powietrzu 11 września 2001,.. wychodzi nam całkiem ładny pasztet/kotlet którym Globalni Mordercy karmią głupców,

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#767 Użytkownik nie jest zalogowany   jarkom 

• Grupa Nowicjusz
  • Postów 2
  • Rejestracja 11.01.12
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano 11.01.2012 - 04:12

Witam serdecznie wszystkich uczestników tego Forum!

Do wzięcia w nim udziału - a w zasadzie zadania kilku pytań - skłoniły mnie bardzo pracowite wyliczenia Mariusha, zrobione podczas debaty pomiędzy zwolennikami teorii rządowej i spiskowej n/t 911.
Na tapetę wezmę WTC, bo tam moim zdaniem najjaskrawiej widać "inside job':

1. Po pierwsze wyliczenia czasów zawalania się budynków "z oporem" (ok.15s) są dłuższe, niż zaobserwowałem na filmach (ok. 10s). Zatem mimo iż Mariush przeprowadzał swój mrówczy dowód w celu uzasadnienia naturalności tego zjawiska, to liczby wskazują na sztuczne usuwanie z drogi lecącej górze - warstw niżej leżących.

2. Drugą sprawą jest równoczesność działania sił: zasadniczo nie negując "energetycznych" wyliczeń dot. kruszenia betonu, mam zastrzeżenia co do modelu, w którym wyższe piętra jednocześnie całą powierzchnią uderzały w niższe kondygnacje, tak, że nie miała miejsca żadna lokalna choćby niejednorodność czasowa: RÓWNOCZEŚNIE całe wyższe piętro uderzało w niższe, jak klaśnięcie w dłonie. I tak 96 razy... Szansa na nieodchylenie się od prostego toru jest mniej więcej taka, jak stabilne postawienie stu kulek, jedna na drugiej.

3. Trzecia sprawa, to pióropusze eksplozji, wystrzeliwujące w momencie zawalania się budynku - DO GÓRY. Jak gigantyczny gejzer. Nie mogę znaleźć uzasadnienia dla tego kierunku (i rozmiarów) przy wydmuchiwaniu sprężonego osiadającymi piętrami powietrza.
Zaś co do wydmuchów "powietrza" przez skylobby: dziwne, że sprężone powietrze nie tknęło szyb wyżej, lecz posłusznie przemieściło się przed osiadającym budynkiem kilka kondygnacji w dół i wyprysło bardzo "punktowo"?

4. Skoro była mowa o termice po zawaleniu się WTC, na filmach nader ciekawie wyglądały wycieki topiącej się stali (może ogólniej, metalu), w jasnobiałym kolorze, jeszcze PRZED zawaleniem się budynku. CO mogło ją tak podgrzać do kilku tysięcy stopni?

5. Następna rzeczą są rdzenie - zapewne same pionowo nie ustałyby - ale CO spowodowało ich zwiórkowanie na segmenty kilkunastometrowej długości i ciśnięcie ich na odległości nawet przeszło 200m, gdzie zostały dosłownie wbite w sąsiednie budynki? Niektóre fragmenty tych rdzeni zostały zwinięte w literę "U' (końce zawrócone o 180stopni) - JAKA siła normalnie tak zakrzywi potężne stalowe belki?
Byłby to baaardzo nietypowy upadek wieżowca.

6. Rejestracja 2 wstrząsów na kilka sekund przed zawaleniem się wieży: drgania widać zarówno na filmie kręconym ze statywu, jak i na graficznym wykresie z rejestratora instytutu sejsmologicznego, położonego kilka mil dalej.

7. No i na deser: WTC-7. Dlaczego się zawalił, gdy inne budynki z bezpośredniego sąsiedztwa, straszliwie pokiereszowane, ciągle stały?

Pozdrawiam.

• Grupa Użytkownik
  • Postów 220
  • Rejestracja 22.11.11
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano 01.02.2012 - 11:05

Jarkom

Myślę, że swoim postem pozamiatałeś cały temat. Teraz już wszyscy wiecie, dlaczego etatowy głosiciel bzdurnej oficjalnej wersji o 9/11 - mariush - boi się cokolwiek więcej napisać.

• Grupa Użytkownik+
  • Postów 678
  • Rejestracja 25.02.09
  • PłećMężczyzna
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano 01.02.2012 - 11:26

Wyświetl postUżytkownik jarkom dnia 11.01.2012 - 04:12 napisał

Witam serdecznie wszystkich uczestników tego Forum!

Witaj,
ponieważ wiem, że jest dużym problemem przedrzeć się przez jz chyba 1000 postów w tym temacie to pozwolisz, że zacznę prostować zacznę od tego punktu:

1. Po pierwsze wyliczenia czasów zawalania się budynków "z oporem" (ok.15s) są dłuższe, niż zaobserwowałem na filmach (ok. 10s). Zatem mimo iż Mariush przeprowadzał swój mrówczy dowód w celu uzasadnienia naturalności tego zjawiska, to liczby wskazują na sztuczne usuwanie z drogi lecącej górze - warstw niżej leżących.

Myślę, że ten film jednak pozwoli Ci zweryfikować swoją wiedzę co do czasu zawalenia

2. Drugą sprawą jest równoczesność działania sił: zasadniczo nie negując "energetycznych" wyliczeń dot. kruszenia betonu, mam zastrzeżenia co do modelu, w którym wyższe piętra jednocześnie całą powierzchnią uderzały w niższe kondygnacje, tak, że nie miała miejsca żadna lokalna choćby niejednorodność czasowa: RÓWNOCZEŚNIE całe wyższe piętro uderzało w niższe, jak klaśnięcie w dłonie. I tak 96 razy... Szansa na nieodchylenie się od prostego toru jest mniej więcej taka, jak stabilne postawienie stu kulek, jedna na drugiej. 

Chyba trochę przesadziłeś z porównaniem, ale rozumiem że ważne jest mocne akcentowanie...

Co do równoczesnego zawalania się pięter: wynikało to z konstrukcji samych budynków tzn: rozpiętych belek między rdzeniem środkowym, a elewacją (była częścią konstrukcyjną) Spadające piętra zawsze powodowały zerwanie najsłabszych mocowań, a były one zlokalizowane w miejscu podparcia belek. Gdyby w budynku były inne ściany nośne i konstrukcja opierała się na nich to zawalenie mogłoby wyglądać zupełnie inaczej... zachęcam do zapoznania się z rysunkami konstrukcyjnymi WTC... 

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 01.02.2012 - 11:28

#770 Użytkownik nie jest zalogowany   PaZi 

• Grupa Użytkownik+
  • Postów 889
  • Rejestracja 15.12.06
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano 01.02.2012 - 12:19

Cytat

Powszechne kłamstwo głoszone przez kłamliwych guru spiskowych. Oczekuję upomnienia użytkownika jarkom, by już nigdy nie używał tego kłamstwo jako, że zrobił to pierwszy raz. Kłamstwo udowadnia filmik mariusha.

Pozdrawiam

#771 Użytkownik nie jest zalogowany   apo5 

• Grupa Użytkownik+
  • Postów 771
  • Rejestracja 05.04.07
  • PłećMężczyzna
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano 01.02.2012 - 14:49

WTC 7 się zawaliło ponieważ również było ubezpieczone ;)

Podziel się:

• 52 strony +
  • Pierwsza
  • 50
  • 51
  • 52