Skocz do zawartości

Zdjęcie

Przyjazne NAM obce cywilizacje

• Zamknięty Temat jest zamknięty
28 odpowiedzi w tym temacie

#16 Gość_Burnago

Gość_Burnago.
  • Tematów: 0

Napisano

Dlaczego gość który grzecznie wyraził, swoją opinie cytuję "zejdź na ziemie" dostaje ostrzeżenie za spam, przecież wyraził w prostych słowach swoją opinie na temat założony przez autora.

Bo wypowiedź kolegi była po prostu niezgodna z regulaminem. Wystarczyło chociaż napisać dogodne uzasadnienie swych słów.

nic w telewizji nie mówią, że nawiązaliśmy kontakt z obcymi.

O kontaktach z obcymi byłby zdolny pisać chyba tylko Fakt.
Spekulacje na temat obcych, którzy z nich są źli lub dobrzy są jedynie domysłami.
  • 0

#17 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

Wykresy wg Stewarda Swerdlowa, uczestnika w Projekcie Montauk. Trochę po polsku na ten temat http://www.ukrytesprawy.org/info3.htm

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Uważam że kluczem do zrozumienia wielu rzeczy na temat naszej historii są prace Dana Wintera, tego co mówi na temat DNA i naszej przeszłości.
Jego teorie na temat DNA i fraktalnej rzeczywistości wyśmiewane 15 lat temu są już dziś potwierdzane przez matematyków i fizyków na całym świecie.
Z tego co sie zorientowałem facet oprócz podejścia strikte naukowego jest zafascynowany naszą przeszłością i "ogarnął" chyba większość dostepnych materiałów na te tematy.
Po krótce wyjaśnię jak on widzi podział na "dobrych i złych":

Dołączona grafika

Ophanium - istoty potrafiące w sposób naturalny aktywować swoje DNA, podłączać się do fraktalnego wszechświata, podróżować w czasie i przestrzeni bez statków UFO, zachowujące swe wspomnienia po śmierci i korzystające z Mocy jakby powiedział Joda.

Seraphim - istoty z upadłym DNA - stąd Nephilim, ich DNA nie potrafi takich sztuczek, żeby się nie starzeć posiłkują się jakimiś proszkami ze złota i ogólnie technologią - jak wysysanie energii emocjonalnej zabarwionej negatywnie z planety. Zaprawieni w tworzeniu systemów typu "borg", świadomośći zbiorowych typu Szarzy i ogólnie wszystko co widzieliście na Gwiezdnych Wojnach które są lekko przerobioną wersją prwdziwej historii naszej galaktyki.

Mamy więc ten podział istot w kosmsie. Jedni mówia Pleyady, inni Arkturus - dla kogo oni mają być dobrzy a dla kogo źli?
Dan Winter wyciąga nas z piaskownicy.

Linia podziału rozgranicza dwa podejścia do DNA:

seraphim- zasiać i zkaszać regularnie jak trawnik, czerpiąc energię z 3 dolnych czakr człowieka dla przykładu.
konsekwencje takiego traktowania DNA są niestety zabójcze dla wszechświata.
Ponieważ DNA jest zaprojektowane żeby SKLEJAĆ ten wszechświat i trzymać go w kupie.
Potężne istoty które nauczyły się omijać niektóre prawa kosmosu (np przez konsumcję złotego proszku Hudsona pozwalającą nieskończenie przedłużać swoja egzystencję) nie kumają że rozp...ją swoje własne otoczenie, brak naturalnego DNA powoduje wczesniej czy później efekty w postaci destrukcji całych układów gwiezdnych.

ophanium - zasiać i zostawić wolne
Zbyt długi komentarz niepotrzebny - są to istoty świadome odwiecznych praw kosmicznych i mające świadomść że MIŁOŚĆ spaja wszechświat i utrzymuje planety na swoich orbitach.

pozdrawiam moje pozapętlane inne ja jeszcze w piaskownicy :mrgreen:
  • 1

Azathoth.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kto to jest ten Fu-Manchu bo i nim nie słyszałem nigdy ?

To zły człowiek który tak naprawdę rządzi Chinami. Służy on jaszczuroufokom.
  • 0

Seroslav.
  • Tematów: 17
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie dajcie spokój, gadacie o rzeczach, których na oczy nie widzieliście, przecież to jak zmyślanie przedszkolaka.

A wierzysz w istnienie Australii i Antarktydy, atomów? A widziałeś je? To pozbawione logiki paplanie, które nic nie wnosi do tematu = spam.

Nie wiem co tacy ludzie robią tu na forum. Tylko rozwalają tematy nic nie wnoszą, a więcej podobnych "użytkowników" (czytaj: prześmiewców) tutaj. Bardzo dobrze, że moderatorzy dają im ostrzeża za spam. Brawo dla nich.

Credo Mutwa całe życie podróżował po Afryce rozmawiając także o obcych i wspominał bodajże o 24 gatunkach.

Sam spotkałem raz dwóch Kameruńczyków, krótko po lekturze Mutwy i spytałem ich o to czy to prawda o podziemnych miastach. Gościu ze łzami w oczach mi pół godziny opowiadał o jednym podziemnym mieście o jakim słyszał. Potwierdził, że rzeczywiście porywają ludzi i robią z nimi straszliwe rzeczy, a ludzie często nie wracają. Nie wiedzę absolutnie jego interesu w ściemnianiu mnie, a naprawdę był rozklejony opowiadając to. Jak z kolei zagadałem ostatnio jednego Kenijczyka o te sprawy to nic nie wiedział, uważał, że Obcych nie ma. Na tej samej zasadzie ktoś kto sam nie widział może być w 100% pewien (błędnie), że coś takiego nie istnieje, szczególnie jak nie poszuka i nie poczyta o dowodach.
  • 0

22z.
  • Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Odnosnie podziemnych baz obcych - jest to ciekawy temat...
Jest ktos bardziej obeznany w tym temacie, szczegolnie bazy w europie wschodniej i centralnej?

edit AlienGrey
Jest od tego osobny temat, proszę nie zaczynać offtopa.

• 0

Romczyn.
  • Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A wierzysz w istnienie Australii i Antarktydy, atomów? A widziałeś je? To pozbawione logiki paplanie, które nic nie wnosi do tematu = spam.

Serosław, nie ośmieszaj się proszę. W Australię wierzę, bo podobno nawet można tam samolotem polecieć, wyobrażasz sobie? Nawet filmy o Australii są i wiesz co, o atomach uczyłem się w szkole. Wyobrażasz sobie? Niezłe jaja nie? To chyba ta Australia i atomy jednak istnieją.
No a kosmity to nawet zdjęcia nie widziałem niestety. Szkoda, bo widzę, że ty jesteś pewny ich istnienia, a na czym to opierasz? Też chcę poznać kosmitów.
  • 0

Rainbow Lizard.
  • Tematów: 11
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

(...)

Patrz wyżej. Australię i Antarktydę mogę zobaczyć na milionach identycznych map (które są rozsiane po całym świecie), naukowcy są zgodni co do tego, że miejsca te istnieją, niektóre agencje turystyczne oferują wycieczki do Australii, tak uczyłem się na geografii, na temat Australii i Antarktydy istnieją tysiące książek (podręczników, pisanych przez naukowców, encyklopedii itp.), których treść się ze sobą pokrywa (czytaj: nie jest tak, że w jednej książce czytam "Australia to skuta lodem kraina, w której żyją smoki", a w drugiej jest napisane "Australia to spalona słońcem pustynia, po której hasają Radscorpiony i inne zmutowane bestie."), a jeśli mam dostateczną ilość gotówki to mogę sobie polecieć do Australii, która jest odległa tylko o jeden lot samolotem (może z międzylądowaniem).

To samo z atomami - ich istnienie potwierdzają naukowcy, wiarygodne książki (podręczniki), praktyka (bomba atomowa - w jej istnienie wierzę, ponieważ widziałem filmy i książki, których treść się pokrywa i tak dalej) etc.

Nie wiem co tacy ludzie robią tu na forum. Tylko rozwalają tematy nic nie wnoszą, a więcej podobnych "użytkowników" (czytaj: prześmiewców) tutaj. Bardzo dobrze, że moderatorzy dają im ostrzeża za spam. Brawo dla nich.

Wprawdzie takie posty to spam w czystej postaci, ale żeby zaraz "rozwalanie tematu"? Jak widać wątek jakoś się jeszcze nie rozleciał, a dyskusja trwa.

Credo Mutwa całe życie podróżował po Afryce rozmawiając także o obcych i wspominał bodajże o 24 gatunkach.

Sam spotkałem raz dwóch Kameruńczyków, krótko po lekturze Mutwy i spytałem ich o to czy to prawda o podziemnych miastach. Gościu ze łzami w oczach mi pół godziny opowiadał o jednym podziemnym mieście o jakim słyszał. Potwierdził, że rzeczywiście porywają ludzi i robią z nimi straszliwe rzeczy, a ludzie często nie wracają. Nie wiedzę absolutnie jego interesu w ściemnianiu mnie, a naprawdę był rozklejony opowiadając to.

Taaak, a później się okaże, że ludzie nie wracają z tego "podziemnego miasta", bo jest to tak naprawdę jaskinia, w której żyje sobie jakieś dzikie, drapieżne zwierzę.

Nie musiał kłamać, chociaż mógł mieć w tym interes. Jeśli spotkałeś go gdzieś w Afryce, w okolicy - powiedzmy - jego wioski, to mógł po prostu zmyślić historyjkę, żeby, dajmy na to, przyciągnąć turystów w te okolicy. Poza tym, nawet, jeśli był przekonany, że mówi prawdę - nie znaczy to, że musiał mieć rację. Może powtarzał tylko zmyśloną przez kogoś innego bajkę, jakąś legendę, jego wyobraźnia dodała pewne fakty do jakiegoś wydarzenia, którego był kiedyś światkiem etc.

Jeśli chodzi o "podziemne miasta" (albo "bazy") wrogo/przyjaźnie nastawionych Obcych, to jak na razie nie spotkałem się z mocnymi dowodami, które takie coś takiego by sugerowały. W związku z tym nie mam powodów do tego, aby wierzyć, albo chociażby podejrzewać, że w Afryce znajdują się placówki jakiejkolwiek rasy "extra-terrestrial".

Jak z kolei zagadałem ostatnio jednego Kenijczyka o te sprawy to nic nie wiedział, uważał, że Obcych nie ma. Na tej samej zasadzie ktoś kto sam nie widział może być w 100% pewien (błędnie), że coś takiego nie istnieje, szczególnie jak nie poszuka i nie poczyta o dowodach.

Dlaczego błędnie - jesteś na tyle pewien tego, że znajdują się tam Obcy, że uważasz twierdzenie inaczej za błąd? Swoje podejrzenia opierasz na... Przekazach ustnych jakiejś tam osoby, która żyje/żyła w tym kraju? Takich legend jest od groma, a jakieś 99% z nich jest na tyle słabo udowodnionych, że można je od razu wrzucić do pojemnika z napisem "fake".

a jesli dobrze pamietam to reptalianie (wedlug Sitchina) stworzyli czlowieka, wiec czemu mielby mu zagrazac? Chyba, ze zle pamietam? Ale do wszystkich "znanych nam" obcych cywilizacji podchodzilbym troche z przymrozeniem oka;) rozbawila mnie jedna w w/w watku "protossi", brakuje jeszcze zergow;)

Jeśli o Protossów i Zergów chodzi, to powstrzymałbym się z oceną do czasu premiery StarCrafta 2. xD

Czemu mieli by chcieć nas zniszczyć? Bo są oddani złu!
(...)

Jeśli o samoświadome formy życia inne niż homo sapiens sapiens chodzi - to nie muszą one być oddane mhocznemu zUu, aby chcieć zniszczyć ludzkość. Wystarczy, że chcą przetrwać i będą się bronić. Pobieżny rzut oka na ludzką historię (wojny... bitwy... O, tu coś o Napoleonie, czyli też o wojnie... znowu wojny... ludobójstwa, których przyczyną był nieodpowiedni kolor skóry... O, jest o Da Vincim... Który projektował machiny wojenne... I tak dalej.) to więcej niż trzeba, aby uznać, że gatunek ludzki stanowić może poważne zagrożenie.

Zgadza sie. Zamiast dyskutowac o rzeczach "glupich" (bez obrazy), mozna poczytac jakas ciekawa ksiazke. Swiat to nie tylko reptilianie :)

Podpowiedź: czy wiedziałeś, że niektórych mogą interesować nie tylko książki, ale także właśnie reptilianie (...i książki o nich)? xP Jednych interesuje MTV, innych filatelistyka, kogoś innego - Szpilki (<-- ciekawe, czy ktoś to skojarzy).

Nie nazywałbym zainteresowania Obcymi czymś "głupim", w końcu sporo ludzi wierzy w jakiegoś tam boga, który jest o wiele mniej prawdopodobny niż Obcy, a jednak większość osób nazywa religii "głupotą". Każdy wierzy w to, w co chce wierzyć.

Jeśli zaś chodzi o klasyfikację Obcych na "sojuszników"* i "wrogów", to podstawowym problemem jest ustalenie kryteriów, według których miałoby się to robić. Pomijam już tutaj fakt, że istnienie poszczególnych ras obcych jest albo bardzo słabo udowodnione, albo nie ma na to żadnych dowodów. Dostępne dane (relacje z uprowadzeń, "przekazy channelingowe" <-- jak dla mnie jedne z najmniej wiarygodnych źródeł) są często sprzeczne, i tak czasem słyszy się, że Szaraki przeprowadzają eksperymenty, chcą zniszczyć gatunek ludzki etc., a ktoś inny twierdzi, że Szaraki eksperymentów nie robią, chcą ocalić ludzkość i tak dalej. Po prostu - obecne informacje są sprzeczne.

Jeśli zaś o Reptilian chodzi... Patrz wyżej - na forum spotkałem się z paroma teoriami na temat tej hipotetycznej rasy Obcych. Według jednej z nich na przykład Reptilianie żywią się ludzkimi negatywnymi emocjami (strach, złość etc.), co stawiałoby ich w pozycji sojuszników (w końcu nie zniszczą rasy, która ich karmi ^.,,.^) i tak dalej, i tym podobne.

*aż chciałoby się napisać, że z punktu widzenia dowolnego rządu/kraju "sojusznicza" obca rasa to taka, która radośnie daje się wykorzystywać

edit AlienGrey
Wracamy do tematu topicu.

• 0

22z.
  • Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Podpowiedź: czy wiedziałeś, że niektórych mogą interesować nie tylko książki, ale także właśnie reptilianie (...i książki o nich)? xP Jednych interesuje MTV, innych filatelistyka, kogoś innego - Szpilki (<-- ciekawe, czy ktoś to skojarzy).

Alez ja nie mowie zeby nie czytac ksiazek o reptilianach, wrecz przeciwnie - wydaje mi sie ze trzeba przestudiowac kilka starozytnych tekstow. Dopiero po tej lekturze mozna wnioskowac o dobrych lub zlych intencjach obcych. Zreszta mozna takze dowiedziec sie czegos nowego, moze nawet sparzadzic zarys obcych (na tyle na ile pozwala tekst) oraz okreslic ich zamiary.

Nie nazywałbym zainteresowania Obcymi czymś "głupim", w końcu sporo ludzi wierzy w jakiegoś tam boga, który jest o wiele mniej prawdopodobny niż Obcy, a jednak większość osób nazywa religii "głupotą". Każdy wierzy w to, w co chce wierzyć.

Slowo "glupi" jak widac jest w cudzyslowiu i to nie mialo znaczyc dokladnie tego co rozumiemy pod tym slowem tylko pewne lagodne okreslenie charakteru dyskusji. Chcemy przyporzadkowac kazda rase do kategorii "dobry" lub "zly". To jest wzgledne.
Wezmy np. takie cos: pewna rasa zabrania picia alkoholu i co? Z jednej strony to jest dobre (dla nich) a z drugiej (dla nas) zle. Zdarzaja sie takze wyjatki. W takim razie wiekszosc powie, ze sa "nietolerancyjni", a wyjatki, ze chca dobra dla nas.
Tak wiec okreslenie dobrego/zlego obcego zalezy od kazdej jednostki indywidualnie (dokladnie od jego wartosci/zasad).
  • 0

#24 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

Jeśli zaś chodzi o klasyfikację Obcych na "sojuszników"* i "wrogów", to podstawowym problemem jest ustalenie kryteriów, według których miałoby się to robić.

Jedyne słowa warte uwagi z Twoich piaskownicowych dywagacji, moje Ty kochane inne ja!
Powiem więcej - bardzo mądre słowa!!!
Jedyna rozsądna klasyfikacja według mnie (i nie tylko) - podejście do DNA które tu zasiali.
Jedni chcą przycinać on-line i liczyć zysk - i ta frakcja jest dziwnym zbiegiem okoliczności odjechana technologicznie, do tego stopnia że większość to systemy typu "borg" sterowane przez świadomość zbiorową.
Potrzebują białego proszku złota jak cholera, bo zapewnia im długowieczność.
Drudzy postulują żeby zasiać DNA i pozostawić go wolnym - aby mogło ewoluować i tworzyć gwiazdy :mrgreen:
pozdrawiam
  • 1

Seroslav.
  • Tematów: 17
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jedyna rozsądna klasyfikacja według mnie (i nie tylko) - podejście do DNA które tu zasiali.
Jedni chcą przycinać on-line i liczyć zysk - i ta frakcja jest dziwnym zbiegiem okoliczności odjechana technologicznie, do tego stopnia że większość to systemy typu "borg" sterowane przez świadomość zbiorową.

Dokładnie.

"Po owocach ich poznacie." :)
  • 0

r3vo.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jedyne słowa warte uwagi z Twoich piaskownicowych dywagacji, moje Ty kochane inne ja!
Powiem więcej - bardzo mądre słowa!!!
Potrzebują białego proszku złota jak cholera, bo zapewnia im długowieczność.
Drudzy postulują żeby zasiać DNA i pozostawić go wolnym - aby mogło ewoluować i tworzyć gwiazdy :mrgreen:
pozdrawiam

hmm
są jeszcze drzewa, małpy, kwiaty, buty, owoce, komputery, sznurówki, galerie handlowe - to dopiero dowody na istnienie Obcych

Radosławie zanim zaczniesz ustalać kryteria podziału ; ] może najpierw udowodnij że te kryteria w ogóle są potrzebne ? ; ]
  • 0

Ano.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Skąd te informacje o obcych, ich technologiach, złotym proszku i w ogóle ? Powiedzieli wam ?
  • 0

Azathoth.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na pewno z przekazów channelingowych, przecież w XXI wieku to najwiarygodniejsze źródło informacji na którym możemy polegać w 100%
  • 0

AlienGrey.

I know

• Tematów: 78
  • Artykułów: 5
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dobra, koniec.
Prosiłem, żeby trzymać się tematu, nie to nie.

Dołączona grafika.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych