Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czyżby przez nową politykę prywatności

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

Alembik_Vina.
  • Tematów: 16
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Witam.
Nie wiem, czy nie palnę bzdury. Ale mam wrażenie, że od czasu tej afery z ACTA i od czasu wprowadzenia nowej polityki prywatności internet zaczął mi mulić niemiłosiernie. I tak mam powolny, bo bezprzewodowy i po wyczerpaniu limitu naprawdę zamula. Ale teraz pojawiają się różne dziwne błędy np:

Oops! This link appears broken

Czego wcześniej na oczy nie widziałem

Poza tym strony zawieszają się trzy razy częściej a internet potrafi kilka razy dziennie zawiesić komputer tak, że muszę go restartować :\
Ostatnio chciałem wstawić na forum filmik, było z tym tyle p***lenia że zrezygnowałem po pół godzinie nerwów i musiałem ostro ponapieprzać butelką w szafę, ażeby ta się rozbiła, aby się odstresować. Weźcie mi coś poradźcie. (byle nie psychiatrę)

A tak poza tym, to czy mylę się twierdząc, że to skutki wprowadzenia nowej polityki google?

Mortalis.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Też mam problem, że przeglądarka zawiesza komputer.. ;/

Alembik_Vina.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Częściowo problem rozwiązuje usunięcie poprzez panel sterowania 'Asc.com' czy jakoś tak. Ale tylko częściowo, bo dalej potrafi się zawiesić. U mnie jeszcze ciągle zdarza się błąd 'link appears broken' i typowy 'serwer nie został odnaleziony'. Z tym, że teraz ten typowy jeszcze ze trzy razy częściej niż wcześniej.
Zdarzają się takie momenty, że mam normalnie ochotę przywalić krzesłem w tą kupę złomu :D

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie mam takiego problemu. Jaką masz przeglądarkę? Może wirusa złapałeś?

Alembik_Vina.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Firefoxa. Net ogólnie powolny bo bezprzewodowy, po wykorzystaniu transferu z 10 kb/s, ale do przeglądania internetu bez oglądania filmów i zbyt dużych zdjęć to wystarczyło. Np spokojnie można było sobie dyskutować na forum. a teraz przerywa nawet podczas wysyłania wiadomości. A to nie dotyczy jedynie tego forum. W smie wcześniej jak miałem transfer to wszystko dobrze chodziło, obecnie jak nawet miałem transfer to wszystko się cięło. Czy mam wirusa, to trudno powiedzieć, bo używam jedynie darmowego - avasta. Powinien najgorsze rzeczy wykrywać.

Ogólnie net zaczął się ciąć w lutym, w okolicach tej całej afery z ACTA, więc pomyślałem, że to może wina nowej polityki google. Wcześniej ciął się trochę ale, można było przeżyć a teraz to po prostu tragedia. :( Sieć zmienię może w lato, do tego czasu muszę sobie jakoś radzić.

Użytkownik Alembik_Vina edytował ten post 22.02.2012 - 17:43

Connor.

Kings Never Die

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale o ile pamiętam nowa polityka Google wchodzi od 1. marca?

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Też miałam podobnie ale od początku roku ( w Sylwestra działało, w Nowy Rok zaczęło mulić). Wydzwaniałam codziennie do dostawcy zgłaszać ,że znowu te pingi sięgają 2000ms a szybkość spada do 100kb/s. Wymienialiśmy router, łączyłam się po kablu, dostawca wymieniał u siebie jakąś kartę, instalowałam setki programów sieciowych i antywirusów ale nic nie pomagało. Wreszcie, tydzień temu wszystko wróciło do normy bez żadnego widocznego powodu. Ja i dostawca wciąż zachodzimy w głowę o co mogło chodzić.
Więc chyba to nie ACTA. Może to te burze słoneczne?

Swoją drogą teraz mam inny problem. Choć używam Firefoxa (również jako domyślnej przeglądarki) z zainstalowanym script blockiem i ad blockiem co kilka minut otwierają mi się jakieś reklamy po francusku w IE. Mam zainstalowane 4 programy antywirusowe ale żaden nic nie wykrywa poza tracking cookie'ami które mnożą się jak króliki przy moim intensywnym surfowaniu i które prawie codziennie, metodycznie usuwam razem z plikami tymczasowymi. Próbowałam nawet wyłączyć dostęp do IE w dodaj usuń programy ale nie pomogło. W systemowym autostarcie (nie start/programy tylko ten ukryty autostart w start/uruchom) nie ma żadnych podejrzanych pozycji, zresztą większość normalnych programów też z tamtąd wywaliłam - nie lubię jak system za długo wstaje. Rejestr jest czysty (ccleaner) a wśród uruchomionych procesów nie ma nic czego bym nie kojarzyła. Normalnie już mnie szlag trafia. Pewnie jakiś poryty program zainstalował kolejny z 1000 toolbarów który teraz wariuje bez mojej wiedzy. Do wszystkiego muszą teraz dodawać te toolbary. Będę musiała rano sprawdzić tą ewentualność.

Edit. Tak to był dobry trop. Jeden z barów wyświetlał cięgiem banerki i jeden z nich otwierał nowe okienko IE omijając zabezpieczenia blokowania wyskakujących okienek.

Użytkownik Ana Mert edytował ten post 23.02.2012 - 10:22

Connor.

Kings Never Die

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja bym usunął IE :mrgreen:

Użytkownik Fisher edytował ten post 23.02.2012 - 10:32

Starosta.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Firefox również jakiś czas temu zaczął mi okropnie mulić więc się go pozbyłem, wgrałem Chrome'a i wszystko śmiga 3 razy szybciej, wydawało mi się to niemożliwe, ale jednak. Nie doszukiwałbym się tutaj żadnej teorii spiskowej, przeczyść komputer, sformatuj dysk, reinstall Wina i powinno być lepiej ;)

Alembik_Vina.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Pewnie jakiś poryty program zainstalował kolejny z 1000 toolbarów który teraz wariuje bez mojej wiedzy. Do wszystkiego muszą teraz dodawać te toolbary.

Pousuwałem wszystko co miało w nazwie jakiś toolbar i jest lepiej! Sto razy lepiej. Nic się wcale nie tnie i wszystko chodzi! Dziękuję za rady. :))

Ja bym usunął IE

IE, czyli co? Można prosić łopatologicznie? :)

Użytkownik Alembik_Vina edytował ten post 23.02.2012 - 13:25

#11 Gość_aldani

Gość_aldani.
  • Tematów: 0

Napisano

Fisher i Starosta mają racje, usuń internet explorera, używaj chrome. W tej chwili chrome jest najszybszą przeglądarką.

Użytkownik aldani edytował ten post 23.02.2012 - 13:28

Connor.

Kings Never Die

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja bym usunął IE

IE, czyli co? Można prosić łopatologicznie? :)

IE- Internet Explorer. Google Chrome zainstaluj.

Alembik_Vina.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kiedyś zainstalowałem google chrome i nie działały tam filmiki na YT :/

Connor.

Kings Never Die

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bo nie zainstalowałeś wtyczek xD

Torek.
  • Tematów: 15
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Fisher
O ile się nie mylę to GC nie potrzebuje wtyczek, bo ma już je w sobie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych