Skocz do zawarto軼i

Zdj璚ie

Niezwyk造 d德i瘯 w Kijowie i w innych miejscach 鈍iata

• Zaloguj si, aby doda odpowied
619 odpowiedzi w tym temacie

rexx.
  • Post闚: 6
  • Tematów: 1
  • P貫:M篹czyzna
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kolejny filmik, tym razem z Kanady.

@Energetyk - myślę, że idziesz we właściwym kierunku. Gdzieś ostatnio czytałem, że przebiegunowanie będzie obfitowało w wiele dziwnych zjawisk.

U篡tkownik rexx edytowa ten post 16.01.2012 - 23:38

• 0

BrainCollector.
  • Post闚: 1825
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W filmie podanym przez Jareckiego

w 1:00 wyraźnie można usłyszeć, że nie jest to dźwięk z głośników, ogólnie na każdym nagraniu słychać ogromne echo większe nawet przy uderzeniu pioruna, także dźwięki muszą być niesamowicie głośne i nie mogą pochodzić z głośników.

kolejne nagrania:

Ja już tylko czekam kiedy sam usłyszę te odgłosy na własne uszy, bo wreszcie na pewno i Polska przywita "to coś"

Nie wiem, czy ktoś na tym filmiku robi sobie jaja (80% pewności, jedyne co trzyma mnie przy tym, że to prawdziwe to wyraźne przytłumienie odgłosów ulicy przy drugim "sygnale") ale już i w polsce nagrano ten dziwny dźwięk

kolejny nagrany w polsce

U篡tkownik BrainCollector edytowa ten post 17.01.2012 - 12:35

• 1

DaMiAn85osg.
  • Post闚: 203
  • Tematów: 13
Reputacja Z豉
Reputacja

Napisano

Dzik znalazłem dziwne filmy z różnych miejsc na ziemi na których słychać coś. Właśnie jestem ciekaw co o tym sądzicie.

Czy to skutek jakichś podwyższonych wibracji planety ? ;x

U篡tkownik +..... edytowa ten post 17.01.2012 - 22:10
po陰czenie temat闚

• 0

defensis.
  • Post闚: 356
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

U siebie w Gda雟ku te sysza貫m podobne d德iki ale nie daleko mnie robi estakade nad rondem wi璚 pomy郵a貫m, 瞠 to po prostu stamt康.
  • 0

Jarecki.
  • Post闚: 4113
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Następne przykłady z różnych stron świata - Francja, Chile i USA.

• 1

Woolf.
  • Post闚: 59
  • Tematów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Filmów tego typu z dnia na dzień przybywa, zaczynam się bać o.O

EDIT: Spójrzcie na to - http://www.youtube.c..._uploaded&uni=3

U篡tkownik Woolf edytowa ten post 17.01.2012 - 21:59

• 0

Arctur V..
  • Post闚: 311
  • Tematów: 9
Reputacja 畝這郾ie niska
Reputacja

Napisano

Lud si nakr璚i. Zauwa, 瞠 ju si teraz nie bawi w dociekania i ka盥 ha豉郵iw kosiark w ogr鏚ku s御iada og豉szaj czterema je寮嬈ami Apokalipsy. A to dopiero stycze...
  • 1

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jestem 100% pewny, 瞠 teraz powstaje bardzo du穎 fejk闚. Sam jeden zrobi貫m ale napisa貫m, 瞠 nie jest to prawdziwe (hoax - strange and disturbing sounds - poland).
Na pewno ludzie bardziej zaczeli zwraca na to uwag, na pewno coraz cz窷ciej mo積a to usysze ale najpewniejsze jest w豉郾ie, 瞠 trolle maj teraz ogromny ubaw z robienia kolejnych zmontowanych filmik闚 (co wcale nie jest trudne)
  • 0

Balcon.
  • Post闚: 31
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tutaj fake ale bardzo podobny do tego z Kijowa. Zobaczcie że w opisie podane są dźwięki jakie zostały wykorzystane do stworzenia tego apokaliptycznego dźwięku.

U篡tkownik Balcon edytowa ten post 18.01.2012 - 18:06

• 0

Jarecki.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z pewno軼i na kanwie zarejestrowanych prawdziwych d德ik闚 powstanie masa podr鏏ek ale takich zdarze, kt鏎ych 鈍iadkami by這 wiele os鏏 nie da si szybko zdyskredytowa.
Do takich przypadk闚 naley d德ik zarejestrowany w Malezji trwaj帷y 3 godziny, od 2 do 5 nad ranem.

http://www.youtube.com/watch?v=lBRy_VJaMoo

http://www.theborneo...over-samarahan/

Jeszcze jeden dziwny d德ik, kt鏎y nie wygl康a na podrobiony.Zdarzenie mia這 miejsce w Hiszpanii 17 stycznia.

http://www.youtube.com/watch?v=vuKzWiIKAPY
  • 2

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jarecki - takie drobne pytanie do Ciebie, filmiki kt鏎e tutaj umieszczasz znajdujesz na r騜nych forach czy to wyniki wyszukiwa na w豉sn rke :) tak po prostu pytam bo widze, 瞠 cz瘰to masz bardzo ciekawe tematy, wpisy etc.

Czyta貫m, 瞠 takie d德iki cz瘰to sycha w Wielkiej Brytanii gdzie niedaleko Oxford, w godzinach porannych (~5)
  • 0

Jarecki.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

BrainCollector internet to bardzo pot篹ne narz璠zie + odrobina angielskiego i w zasadzie wszystko jest w zasi璕u rki.
Ale przyznam, 瞠 czasami posikuje si forami czy te stronami tematycznymi (krajowymi te) szukaj帷 w danej chwili konkretnych informacji.
A co do samych d德ik闚 to przyznam, 瞠 jestem z lekka zszokowany ogromem i intensyfikacj tego zjawiska.
Mam nieodparte wra瞠nie, 瞠 rok 2012 jeszcze nie raz nas zadziwi, niestety "in minus".
Kolejny interesuj帷y film.

http://www.youtube.com/watch?v=iAgRETPDI70
  • 0

renton.
  • Post闚: 66
  • Tematów: 1
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

50% filmikow ma podlozony dzwiek z Kijowa a wy za przeproszeniem robicie w gacie...
  • 0

Energetyk.
  • Post闚: 11
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

50% filmikow ma podlozony dzwiek z Kijowa a wy za przeproszeniem robicie w gacie...

To jest fakt :D W tych przebiegu funkcji falowej tych d德ik闚 jest bardzo ciekawe zjawisko. Wikszo嗆 sekwencji d德ik闚 jest odwracalne w pionie i poziomie. Natomiast jest bardzo ciekawy inpuls, kt鏎y wygl康a na chwilowy rezonans dw鏂h fal, lecz ma charakter nienaturalny. W d德ikach z Kijowa jest syszany na pocz徠ku ( post 78, 1:10-10:15) i jest dosy wyra幡y. Nienaturalno嗆 tej sekwencji przejawia si brakiem regularno軼i i odwracalno軼i w poziomie. Sekwencja ta jest syszana w wielu innych pr鏏kach.
Bardzo ciekawy materia do bada fizycznych stanowi這 by nagranie bez udzia逝 ludzkich dialog闚 (szczeg鏊na przywara Ameryka雟ko - Kanadyjska). W najbli窺zym czasie postaram si obliczy w豉sno軼i tej fali. Informacje na temat pr璠ko軼i fali mog by kluczowe przy rozwi您aniu zagadki tego zjawiska.
  • 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Teraz ju nie mo積a powiedzie, 瞠 s to wyg逝py youtubowicz闚
  • 0

U篡tkownicy przegl康aj帷y ten temat: 2

0 u篡tkownik闚, 2 go軼i oraz 0 u篡tkownik闚 anonimowych