Skocz do zawartości





Zapraszamy do kolejnego konkursu. Tym razem literackiego. Dla wszystkich! Pora zademonstrować swoją wenę twórczą :)


Zdjęcie

Jakiś dziwny błąd serwera ciągle mi wyskakuje


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#16

pishor

    sceptyczny zwolennik

  • Postów: 4740
  • Tematów: 275
  • Płeć:Mężczyzna
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

znów załapałem tego 

Forbidden
You don't have permission to access /index.php?app=members&module=messaging&section=view&do=showConversation&topicID=37921&st=0 on this server. www.paranormalne.pl

 

To była szósta PW w sesji - czyli moja trzecia odpowiedź. I nie zaczynałem nowej strony.





#17

wariat_prawdziwy

    deaktywowany na własne życzenie

  • Postów: 126
  • Tematów: 9
  • Płeć:Mężczyzna
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie będę zakładał kolejnego tematu by śmietnika nie robić więc dodam tutaj. Wiem że "dyrekcja" czyta więc się doczyta.

Moim zdaniem (za własne szczere zdanie wielkie sorry) jest coś nie bardzo halo z ip.board.

Postawiłem w życiu masę forum opartych na myBB, SMF, phpBB itp. i nigdzie nie było tego co tu widzę.  Znalazłem kilka bubli:

 

1. brak odświeżenia strony zaraz po dodaniu odpowiedzi w temacie. By zobaczyć własną odpowiedź trzeba odświeżać ręcznie witrynę.

2. brak odświeżania na SB na stronie głównej

3. brak odświeżania na SB w linku z belki

4. bardzo długie oczekiwanie na pojawienie się edytora gdy klikamy np. edytuj własny post...

5. nie działa automatyczne skalowanie zamieszczanych fotek w linku (widać było w temacie o Warsztacie, kolega wkleił fotę pow. 2000dpi i się rozjechała)

6. odświeżanie aktywności użytkowników trwa tu około 3-6minut a dla przykładu w SMF jest to 30sek a w myBB natychmiast

 

Nie zastanawialiście się nigdy by przesadzić dla testu forum na np. myBB? W prawdzie wsparcie mają liche bo to free platforma ale widzę że w necie setki for na tym stoi i jakoś to hula. Praktycznie niczym się nie różni zbytnio od starszego ip.board prócz skryptami i matmą. Działa znacznie szybciej.

Nie wiem jak inni, lecz ja, po obserwacjach wnioskuję że ip.board coś ostatnio chrzani te aktualizacje. Powinno być lepiej a jest gorzej.  DobreProgramy.pl mają forum i też stoi na IP.   Forumowisko.pl  też stoi na IP.B  i tak sobie obserwuję że krzaczy się u wszystkich.


Użytkownik wariat edytował ten post 16.03.2016 - 08:10


#18

Alis

    "Zielony" uspokaja ;)

  • Postów: 690
  • Tematów: 171
  • Płeć:Kobieta
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Odniosę się do punktów przedstawionych przez wariata:

 

1. Brak odświeżenia strony zaraz po dodaniu odpowiedzi w temacie. By zobaczyć własną odpowiedź trzeba odświeżać ręcznie witrynę.

    U mnie jest zupełnie odwrotnie, kiedy dodam odpowiedź do tematu to od razu wskakuje wyżej jakby z dodawania odpowiedzi w posty, nie muszę odświeżać

 

2. Brak odświeżania na SB na stronie głównej

    SB odświeża się samo ale dość rzadko a rozmowa zwykle toczy się szybciej i trzeba klikać odśwież

 

 

3. Brak odświeżania na SB w linku z belki

    Tu nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale jest przecież przy sb przycisk odśwież

 

4. Bardzo długie oczekiwanie na pojawienie się edytora gdy klikamy np. edytuj własny post...

    U mnie w ogóle się nie czeka, po kliknięciu edycji własnego posta czy tematu.

 

5. Nie działa automatyczne skalowanie zamieszczanych fotek w linku (widać było w temacie o Warsztacie, kolega wkleił fotę pow.        2000dpi i się rozjechała)

   Ze zdjęciami pamiętam że były jakieś problemy, chociaż tu też u każdego inaczej, u mnie np nie były żadnego problemu ze    wspomnianym przez Ciebie zdjęciem, nie rozjechało mi się.W ostatnim konkursie fotograficznym też ktoś miał problem, bo zdjęcia mu  się rozjeżdżały, i tu znów u mnie było ok.

 

6. Odświeżanie aktywności użytkowników trwa tu około 3-6minut a dla przykładu w SMF jest to 30sek a w myBB natychmiast

   Taki problem to nie problem  moim zdaniem

 





#19

wariat_prawdziwy

    deaktywowany na własne życzenie

  • Postów: 126
  • Tematów: 9
  • Płeć:Mężczyzna
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie masz błędu pod Avatarem przypadkiem?  :szczerb:

https://pl.wiktionar...wiki/adeptka#pl



#20

Alis

    "Zielony" uspokaja ;)

  • Postów: 690
  • Tematów: 171
  • Płeć:Kobieta
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A co to ma do rzeczy?  Nie do mnie to pytanie bo nie ja nakładam belki, ani nie dysponuje szablonami. No i jeszcze jedno, skoro zwróciłeś na to uwagę powinieneś również zauważyć że to zgłoszenie powinno dotyczyć także grup: moderator, tłumacz, redaktor i zasłużony a nawet użytkownik. Wg mnie nie ma potrzeby rozdzielać wszystkich funkcji na adept/adeptka, moderator/moderatorka, zasłużony/zasłużona, tłumacz/tłumaczka, redaktor/redaktora, ale co ja tam wiem :D





#21

wariat_prawdziwy

    deaktywowany na własne życzenie

  • Postów: 126
  • Tematów: 9
  • Płeć:Mężczyzna
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Alis, wariat się nudzi, doktorka mu zdjęli z forum i ...  ....    :szczerb:



#22 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator.
  • Tematów: 0

Napisano

Forbidden
You don't have permission to access /index.php?app=members&module=messaging&section=view&do=showConversation&topicID=37921&st=0 on this server. www.paranormalne.pl

 

 

To wygląda na błędy w grupach i ich uprawnieniach. Tam polecam zacząć przygodę.

 

2. brak odświeżania na SB na stronie głównej
3. brak odświeżania na SB w linku z belki

 

 

To jest kwestia odświeżania zadań cron w PHP. Tym szybszy tym bardziej serwer obciążony. Nie opłaca się kupować specjalnie drogiej maszyny pod hosting tylko dlatego bo nie chcę Ci się odświeżać. To jest kwestia pieniędzy nie skryptu bo mogłoby to działać sprawnie.

 

Zmiana IPB na darmowy i niestabilny myBB to trochę śmieszna propozycja. IPB to profesjonalny skrypt pod forum. Płatny bo kosztuje aktualnie prawie $200 i jest cały czas z gwarancją bezpieczeństwa. A nie darmowy myBB gdzie z exploit-zero-day mogą wywalić całe forum w 1 dzień. A takie forum paranormalne jest zagrożone atakami ze strony hakerów. Głównie script-kiddies.

 

1. brak odświeżenia strony zaraz po dodaniu odpowiedzi w temacie. By zobaczyć własną odpowiedź trzeba odświeżać ręcznie witrynę.

 

 

Ja czegoś takiego nie mam.

 

6. odświeżanie aktywności użytkowników trwa tu około 3-6minut a dla przykładu w SMF jest to 30sek a w myBB natychmiast

 

 

Na podstawie czego to piszesz? Można ustawić na 5 sekund. Tutaj chodzi o serwer... i obciążenie. Ludzie zapominają, że paranormalne to nie forum osiedlowe, non stop przegląda je kilkaset osób.



#23

wariat_prawdziwy

    deaktywowany na własne życzenie

  • Postów: 126
  • Tematów: 9
  • Płeć:Mężczyzna
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Spasiba za wyjaśnienia.



#24

wariat_prawdziwy

    deaktywowany na własne życzenie

  • Postów: 126
  • Tematów: 9
  • Płeć:Mężczyzna
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jak klikam Awards na belce to mam:

Forbidden
You don't have permission to access /awards/ on this server.

 

Mam też zakaz wstępu do Reputation (ups, coś poszło nie tak, nie masz uprawnień by odwiedzić to forum)


Użytkownik wariat edytował ten post 17.03.2016 - 10:26


#25

Anunnaki
  • Postów: 315
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ten sam błąd  przy pisaniu postów  boję się odświeżyć  strony by nie wyskoczył bubel więc wyłączam kartę i  włączam nową sprawdzić czy jest napisany.     błąd dość irytujący



#26

wariat_prawdziwy

    deaktywowany na własne życzenie

  • Postów: 126
  • Tematów: 9
  • Płeć:Mężczyzna
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Zastanawia mnie na jakich przeglądarkach dzieją się wszystkim te cuda. U mnie na Firefoksie działo się to wszystko non stop a na Chrome ze trzy razy. Na IE ani razu.



#27

Kilroj
  • Postów: 28
  • Tematów: 6
  • Płeć:Mężczyzna
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mnie czasami na niektórych stronach takie błędy powodował mój firewall, szczególnie ESET wycinał skrypty i różne inne rzeczy, przecz co niektóre rzeczy na stronach mi nie działały.



#28

D.K.

    Semper invicta

  • Postów: 1184
  • Tematów: 673
  • Płeć:Kobieta
  • Artykułów: 12
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wprowadziłam kilka drobnych zmian w ustawieniach oraz kodzie źródłowym. Proszę o informację, czy coś się zmieniło, czy opisany przez Was w tym temacie błąd nadal występuje?

 

 

Aktualizacja: mam jeszcze mały zestaw modyfikacji dla kilkunastu modułów forum oraz upgrade silnika forum z wersji 3.4.6 (bieżącej) do 3.4.9. Wymaga ona wyłączenia forum na ok. godzinę-dwie, więc mam zamiar zająć się tym w najbliższym tygodniu, w jakiś dzień z samego rana. Nie wiem jeszcze kiedy, bo zwyczajnie nie mam chwilowo czasu, ale coś specjalnie dla Was wygrzebię :)





#29

wariat_prawdziwy

    deaktywowany na własne życzenie

  • Postów: 126
  • Tematów: 9
  • Płeć:Mężczyzna
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja już nic nie powiem albowiem wprowadziłem dosyć nieskromną modyfikację w swoim systemie więc teraz nie jestem już w stanie powiedzieć czy te wszystkie usterki nie były przypadkiem po mojej stronie, czyli stronie systemu i przeglądarki. Siedziałem całą noc aż w końcu udało się raz na zawsze podziękować firmie MS (Megaszrot) za wieloletnią współpracę. Od 1,5 dnia siedzę na Linuxie Mint 17.3 i powiem szczerze że byłem głupkiem. Taki szmat czasu ujadać się z Windowsami mając pod ręką zupełnie za free taki system... Szok! Mam ochotę skopać samego siebie. Wszystkie problemy jak ręką odjął. No nie ma nic co by nie działało.

System wstaje (bootuje) w zaledwie 6,7 sekund. Wyłącza się w 1,5-2sek!  Po włączeniu działa wszystko, net gotowy, wszystko hula aż miło. Nie "trąbi" mi że FlashPlayer stary, że coś nie tak z Frameworkami, że JAVA upadła, że nie ma kodeka do MKV.  Sam wygląd nowego Minta przypomina bardzo mocno Windows7 a jak go lekko zmodyfikujemy dodatkami to robi się Windows10.  Aplikacje WINE poprawione, patrzcie, kurczę, MS Office czy Photoshop uruchamiają się jak by były w Windows. Zero różnic. Właśnie go aktualizuję i usprawniam i powiem jedno: nigdy w życiu nie wrócę do śmiecia z Redmond.  Ujadałem się pół roku z uruchomieniem skanera SDR na fale ultrakrótkie i ciągle jakieś dziwne błędy. To nie oprogramowanie było winne lecz system na jakim to uruchomiłem. SDR własnie uruchomiłem na Mincie w czasie 60-120 sekund i śmiga aż miło!  W szoku jestem!  Widać linux się poprawił i to sporo a to że bardzo mocno przypomina Windows to akurat dobrze. 

No nie ma rzeczy która by mi nie działała. Już podczas instalacji wykrył wszystko co siedzi w kompie. Nawet drukarka działa, modem LTE HILINK wstał od ręki! DIrectX śmiga, kamera jest, filmy są, muza gra, soft chodzi.

No i ta mega szybkość. Tutaj nie prosimy oprogramowania o szybkie uruchomienie.

Klikasz Firefoksa i masz go za 2sek!  Czysta bajka dosłownie.

Wywodem tym chciał bym poinformować że wszystko związane z portalem działa. Zero błędzików i nawet szybsze się coś jakoś zrobiło.

Teraz gdy klikam jakąkolwiek zakładkę czy temat to otwiera się od razu po 1-1,5sek a wcześniej LTE mielił.

Co dziwne, downloady mam na poziomie 25-35Mbps a miałem 6-8-10!


Użytkownik wariat edytował ten post 21.03.2016 - 13:05



 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych

stat4u