Napisano 27.10.2012 - 16:13
Popularny
Napisano 27.10.2012 - 20:34
I to działa? Skórka odchodzi tak jak w świeżych orzechach włoskich? Dobrze wiedzieć! W piwnicy mam cały kosz orzechów włoskich które po 3 dniach od zebrania wyschły i skórka przestała odchodzić a ja po prostu nienawidzę tego gorzkiego smaku - więc leżą i czekają na "lepsze czasy". Muszę spróbować. Dla włoskich ile to będzie? Z 2 godziny? I czy muszę je najpierw obierać ze skorupki czy mogę włożyć do wody całe i później rozłupać?Aby rozebrać suszony orzech z kożuszka, należy go moczyć w wodzie (najlepiej źródlanej, jak nie mamy dostępu do takiej wody, to "kranówkę" trzeba przynajmniej odchlorować). W zależności od tego, jak gruba jest ta skórka, np. migdały 6 godz., orzechy nerkowca 1 godz.
Napisano 27.10.2012 - 22:40
I to działa? Skórka odchodzi tak jak w świeżych orzechach włoskich? Dobrze wiedzieć! W piwnicy mam cały kosz orzechów włoskich które po 3 dniach od zebrania wyschły i skórka przestała odchodzić a ja po prostu nienawidzę tego gorzkiego smaku - więc leżą i czekają na "lepsze czasy". Muszę spróbować. Dla włoskich ile to będzie? Z 2 godziny? I czy muszę je najpierw obierać ze skorupki czy mogę włożyć do wody całe i później rozłupać?
Aby rozebrać suszony orzech z kożuszka, należy go moczyć w wodzie (najlepiej źródlanej, jak nie mamy dostępu do takiej wody, to "kranówkę" trzeba przynajmniej odchlorować). W zależności od tego, jak gruba jest ta skórka, np. migdały 6 godz., orzechy nerkowca 1 godz.
Napisano 27.10.2012 - 23:05
Napisano 29.10.2012 - 12:31
Do czego to doszło żeby homo-sapiens wcinał orzechy jak jakiś wiewiór.Wstyd.
Użytkownik manitoris edytował ten post 29.10.2012 - 12:32
Napisano 29.10.2012 - 13:20
Użytkownik Muhomorniczy.Cylon edytował ten post 29.10.2012 - 13:30
Napisano 29.10.2012 - 15:11
Napisano 30.10.2012 - 11:00
Użytkownik Muhomorniczy.Cylon edytował ten post 30.10.2012 - 11:03
Napisano 30.10.2012 - 12:15
Napisano 30.10.2012 - 13:33
Od dziecka pochłaniałem tony sera w rezultacie mam tytanowe kości i zęby niezniszczalne. Ciekawe co miałbym od orzechów kurna. Pewnie wyglądał bym jak neurotyczny nadpobudliwy o szarej niezdrowej cerze szczur z epoki lodowcowej.
Napisano 30.10.2012 - 14:00
Użytkownik Muhomorniczy.Cylon edytował ten post 30.10.2012 - 14:00
Napisano 30.10.2012 - 16:28
Użytkownik Bierdol edytował ten post 30.10.2012 - 16:36
Napisano 30.10.2012 - 16:48
pewnie nie lubiłeś mięsa, pewnie mięso psuje zęby, bo się nim brzydziłem , mhm, wszystko lepsze dla zęba niż mięso,
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych