Paranormalne.pl: Płyty prawdy. - Paranormalne.pl

Skocz do zawartości

• (5 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Płyty prawdy. Zobacz skopiuj podaj dalej

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Przemo 

• Team
  • Ikona
  • Grupa Super Moderator
  • Wiek -
  • Postów 3206
  • Rejestracja 22.01.06
  • PłećMężczyzna
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano 15.03.2009 - 23:51

Na forum Prawda2 ruszyła dzisiaj akcja Płyty prawdy. Została ustalona na dzień 15.03 w związku z globalną akcją Z- Day.
Najprościej rzecz ujmując akcja polega na powielaniu i rozpowszechnianiu wśród osób znajomych materiałów filmowych i publikacji, które ze względu na swoją naturę pomijane są przez poprawnie polityczne media.

Na płytach prawdy znajdują się głównie materiały video poruszające ważne tematy należące do kategori zdrowia, polityki, systemu monetarnego i NWO.

Akcja już odbiła się szerokim echem w necie. Na stronach Wykopu w tekście http://www.wykop.pl/...j-i-podaj-dalej
Możemy przeczytać:

Jak wszyscy wiedzą to media wychowują dzisiejszy świat, to co jest w nich pomijane odbija się w postaci powszechnej niewiedzy na dany temat. Uważamy, że informacje, którymi chcemy się podzielić z resztą społeczeństwa, są zbyt ważne, aby wiedziała o nich tylko garstka osób. Za pomocą tej akcji pragniemy dotrzeć do każdego kto ma otwarty na wiedzę umysł, a przede wszystkim do dojrzałych (psychicznie) osób, które są wstanie obiektywnie podejść do tematu, a nie miały do tej pory okazji skonfrontować się z tego typu informacjami.

Za pomocą tej akcji nie chcemy nikogo do niczego przekonywać, ani tym bardziej zmuszać, zależy nam jedynie na tym aby tego typu informacje dotarły do wielu odbiorców, tak aby każdy mógł je własnoręcznie przeanalizować i wypracować własne zdanie na zawarte na płytach tematy.

Jednocześnie jesteśmy przerażeni spadającym poziomem wiedzy wśród młodych ludzi, pomimo tego iż coraz to więcej młodych osób zaczyna uczęszczać na studia, ich poziom i jakość prowadzonej nauki znacznie się obniżył. Rezultatem tego jest nauka dla zdobywania papieru u studentów oraz nauczanie dla profitu u wykładowców, wiedza zeszła na 2gi tor.

Ludzie przestali zadawać pytania skupiając się na skutkach, a nie przyczynach chcemy odwrócić ten negatywny proces. Gwarantujemy, że filmy zaprezentowane na tych płytach nie będą zmarnowanym czasem. W materiałach postaraliśmy się umieścić min. odpowiedzi na takie pytania jak: w jaki sposób powstaje pieniądz i dlaczego mamy obecnie kryzys ekonomiczno-gospodarczy, dlaczego na świecie oraz w kraju stale rośnie liczba zachorowań, dlaczego obecna polityka polega na prowadzeniu strategii centralizacji, o co chodzi w akcjach stabilizacyjnych w Iraku i Afganistanie oraz wyjaśnić takie terminy jak GMO, NWO, Codex Alimentarius, Monsato, FED, RFID, Inside Job, Bilderberg etc.

-----------------

Cały tekst na:

http://www.wykop.pl/...j-i-podaj-dalej

Wszystkie materiały video można pobrać z bezpłatnych serwerów, których pełny wykaz znajdziecie na kilkunastu stronach w tym temacie:

http://prawda2.info/...opic.php?t=4042

Ludzie z Prawda2 robią kawał dobrej roboty tłumacząc, konwertując i zamieszczając do pobrania materiały na serwerach. Daje to możliwość innego spojrzenia na wydarzenia, które dotyczą nas wszystkich, a które główne media pomijają milczeniem.

Myślę, że korzystając z ich pracy mamy do spłacenia dług w postaci udostępnienia tych materiałów osobom, które np w bardzo ograniczony sposób korzystają z netu, lub nie korzystają z niego wcale.

Sam już wypalam płyty dla swoich znajomych. :)

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Profundis 

• Grupa Użytkownik
  • Wiek 23
  • Postów 85
  • Rejestracja 12.03.09
  • PłećMężczyzna
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano 16.03.2009 - 00:20

Właśnie to chciałem wrzucic tu na forum . Wrzuciłem za to na jedna z bardziej popularnych stron z torrentami <polska strona oczywiscie>. Super że taka inicjatywa powstała. Właśnie byłem w trakcie tworzenia czegoś podobnego na profilu na youtube, a tu taka miła niespodzianka i bardziej praktyczna. Ja sobie nagram te płyty żeby je miec na DVD zawsze kiedy będą potrzebne. Polecam zrobic tak samo innym. Zawsze warto miec coś takiego. Jeżeli dożyjemy 80 i nic to co jest na tych płytach i zawarte w innych teoriach nie będzie prawdą to okażemy się po prostu szalonymi neurotykami. Ale inicjatywa jak najbardziej godna !
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Mariush 

• Ikona
  • Grupa +Zasłużony
  • Wiek 31
  • Postów 3022
  • Rejestracja 21.08.06
  • PłećMężczyzna
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano 16.03.2009 - 01:10

Płyty prawdy ∩ Prawda = ∅
gdzie: Płyty prawdy = {Loose Change, Zeitgeist, ...}

To tak w skrócie ;)
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Przemo 

• Team
  • Ikona
  • Grupa Super Moderator
  • Wiek -
  • Postów 3206
  • Rejestracja 22.01.06
  • PłećMężczyzna
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano 16.03.2009 - 01:23

Cytat

Płyty prawdy ∩ Prawda = ∅

To tak w skrócie wink2.gif

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jaką fajną reklamę robisz tematowi.
W każdym razie dziękuję.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Jaku 

• Grupa Użytkownik
  • Wiek -
  • Postów 69
  • Rejestracja 21.11.06
  • PłećMężczyzna
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano 16.03.2009 - 01:32

Tytuł i zawartość tego tematu, mnie też - podobnie jak i Mariusha - po raz kolejny, lekko skonfudowały. Ale nie skomentuję - zrejteruję od razu. Ponieważ wiem, że Przemo mnie nie lubi - jak i kilku innych "sceptyków", którzy uparcie dementują "rewelacje" zwolenników wszelakich teorii spiskowych. Zapytam tylko : Przemku - czy możemy wymienić się adresami mailowymi, aby za kilka (?) lat zweryfikować prawdziwość chociaż części podawanych przez Ciebie jako ważne/istotne/prawdopodobne teorii?
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Przemo 

• Team
  • Ikona
  • Grupa Super Moderator
  • Wiek -
  • Postów 3206
  • Rejestracja 22.01.06
  • PłećMężczyzna
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano 16.03.2009 - 02:06

Cytat

Tytuł i zawartość tego tematu, mnie też - podobnie jak i Mariusha - po raz kolejny, lekko skonfudowały. Ale nie skomentuję - zrejteruję od razu. Ponieważ wiem, że Przemo mnie nie lubi - jak i kilku innych "sceptyków", którzy uparcie dementują "rewelacje" zwolenników wszelakich teorii spiskowych

Póki trzymasz poziom nie mam absolutnie nic do powiedzenia, ani nic do zarzucenia. Każdy ma prawo do postrzegania otaczającej nas rzeczywistości i wydarzeń na swój sposób.

Cytat

Przemku - czy możemy wymienić się adresami mailowymi, aby za kilka (?) lat zweryfikować prawdziwość chociaż części podawanych przez Ciebie jako ważne/istotne/prawdopodobne teorii?

Oczywiście. Nie widzę żadnych przeciwwskazań.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Mariush 

• Ikona
  • Grupa +Zasłużony
  • Wiek 31
  • Postów 3022
  • Rejestracja 21.08.06
  • PłećMężczyzna
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano 16.03.2009 - 02:13

Wyświetl postUżytkownik Przemo dnia 16.03.2009, 01:23 napisał

Cytat

Płyty prawdy ? Prawda = ?

To tak w skrócie wink2.gif

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jaką fajną reklamę robisz tematowi.
W każdym razie dziękuję.
Nie ma za co. ;)
Cóż, z teoriami spiskowymi tak już jest.

Polecisz płytę - robisz reklamę.
Odradzisz - też ją robisz.

Cokolwiek się zrobi, cokolwiek się okaże - zwolennik TS zawsze, choć pokrętnie, "wyjdzie" na swoje.
Krótko mówiąc, jestem przegrany z samego założenia. ;)

Ostatni świeży przykład z forum:
Przyznanie się terrorystów do zamachów 9/11 okazuje się przemawiać na rzecz winy rządu USA. Oczywiście, krańcowo odmienny scenariusz w postaci przyznania się G.W. Busha też by prowadził do tego wniosku. :lol

Na tym polega tajemnica żywotności teorii spiskowych. Oczywiście, aby to funkcjonowało potrzeba jeszcze jednego - bezkrytycznego odbiorcy, któremu absurdalność powyżej przedstawionej logiki "argumentacji" nie będzie zupełnie przeszkadzała.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Przemo 

• Team
  • Ikona
  • Grupa Super Moderator
  • Wiek -
  • Postów 3206
  • Rejestracja 22.01.06
  • PłećMężczyzna
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano 16.03.2009 - 02:28

Cytat

Ostatni świeży przykład z forum:
Przyznanie się terrorystów do zamachów 9/11 okazuje się przemawiać na rzecz winy rządu USA. Oczywiście, krańcowo odmienny scenariusz w postaci przyznania się G.W. Busha też by prowadził do tego wniosku. laugh1.gif

Różnica polega na tym, że Busha nie trzymano w więzieniu, w nieludzkich warunkach przez kilka lat i nie przesłuchiwano non stop.
Ale dla Ciebie ten drobny fakt nie stanowi żadnej różnicy. :)
Ciekaw jestem do jakich zbrodni Ty czy ja byli byśmy skłonni się przyznać po tylu latach "przesłuchań".

A nawiązując do tematu, to odnośnie metod przesłuchań widziałem kilka ciekawych dokumentów.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Mariush 

• Ikona
  • Grupa +Zasłużony
  • Wiek 31
  • Postów 3022
  • Rejestracja 21.08.06
  • PłećMężczyzna
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano 16.03.2009 - 02:47

Przemo napisał:

Różnica polega na tym, że Busha nie trzymano w więzieniu, w nieludzkich warunkach przez kilka lat i nie przesłuchiwano non stop. Ale dla Ciebie ten drobny fakt nie stanowi żadnej różnicy. Ciekaw jestem do jakich zbrodni Ty czy ja byli byśmy skłonni się przyznać po tylu latach "przesłuchań".
Różnica polega na tym, że w tym momencie zakładasz istnienie całego łańcucha powiązań. Powiązań, których wzajemna zależność jest tylko efektem bardzo swobodnych, sprawiających wrażenie poprawnych, a tak naprawdę niczym nie podpartych, niekoniecznie trafnych spekulacji. W ten sposób można udowodnić praktycznie wszystko.

Przypomniał mi się pewien dowcip, który dość dobrze to obrazuje:

Wchodzi milicjant do księgarni i chcę kupić książkę, ale nie wie, co ma wybrać. Prosi więc o pomoc sprzedawcę. Ten mu odpowiada:
- "Logiczne myślenie". Gorąco polecam!
- A co to jest... to logiczne myślenie?
- Jak by to Panu wytłumaczyć? Ma Pan w domu akwarium?
- Mam.
- Zatem podejrzewam, że lubi Pan zwierzęta.
- No, bardzo lubię.
- Pewnie rybki to nie wszystko. Ma pan jakieś inne zwierzę?
- Aha, psa.
- A lubi pan z nim spacerować?
- Tak, szczególnie po parku.
- Najlepiej w towarzystwie pięknej kobiety...
- No pewnie!
- Więc nie jest pan pedałem. I to jest logiczne myślenie.
- Fantastyczne!!! Biorę tę książkę!
Po opuszczeniu księgarni policjant spotyka kolegę. Ten pyta:
- Co to masz za książkę?
- O logicznym myśleniu. Wytłumaczyć ci?
- No.
- Masz w domu akwarium?
- Nie.
- No to jesteś pedałem.

Nie bądźmy takimi milicjantami.... ;)
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   _Silent_ 

• Grupa Użytkownik+
  • Wiek 22
  • Postów 745
  • Rejestracja 24.01.07
  • PłećMężczyzna
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano 16.03.2009 - 10:33

Wyświetl postUżytkownik mariush dnia 16.03.2009, 02:47 napisał

Różnica polega na tym, że w tym momencie zakładasz istnienie całego łańcucha powiązań. Powiązań, których wzajemna zależność jest tylko efektem bardzo swobodnych, sprawiających wrażenie poprawnych, a tak naprawdę niczym nie podpartych, niekoniecznie trafnych spekulacji. W ten sposób można udowodnić praktycznie wszystko.

Pewnie i przyznałbym Ci rację, gdyby nie to, że rząd USA nie bezpodstawnie oskarżany jest o przyzwolenie na tortury w ramach przesłuchań.
"Sceptyk" nie oznacza osoby, która po prostu fanatycznie wierzy w co innego niż "zwolennik". Miej pogląd, ale dopuszczaj też inną, prawdopodobną możliwość. Historia pokazała, że inside job to nic nowego i nie ma nic wspólnego z kosmitami.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Cthulhu 

• Grupa Użytkownik+
  • Wiek 20
  • Postów 384
  • Rejestracja 05.05.06
  • PłećMężczyzna
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano 16.03.2009 - 11:16

A ja powiem tyle, że świat jest ciekawszy jeśli wierzy się w te wszystkie teorie spiskowe i zjawiska paranormalne, nawet jeśli nie wszystko jest prawdą :)
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Przemo 

• Team
  • Ikona
  • Grupa Super Moderator
  • Wiek -
  • Postów 3206
  • Rejestracja 22.01.06
  • PłećMężczyzna
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano 16.03.2009 - 12:32

Cytat

Różnica polega na tym, że w tym momencie zakładasz istnienie całego łańcucha powiązań. Powiązań, których wzajemna zależność jest tylko efektem bardzo swobodnych, sprawiających wrażenie poprawnych, a tak naprawdę niczym nie podpartych, niekoniecznie trafnych spekulacji.

Ten łańcuch istnieje. Choć strona oficjalna temu zaprzecza. Część prawdy wychodzi na jaw po latach. Na temat "metod przesłuchań" jest aż nadto materiałów, które ujrzały światło dzienne.
Nie twierdzę, że wszystkie tzw teorie spiskowe są 100% prawdą.
Twierdzę jednak, że tych informacji nie usłyszysz w głównych wiadomościach. Dlatego pomysł płyt prawdy uważam za trafioną akcję.

Wiesz, ze względu na wiek doskonale pamiętam czasy komuny w naszym kraju. Z przykrością stwierdzam, że sytuacja była podobna. Istniały poprawne politycznie media i drugi obieg prasy, książek.
Czasy się zmieniły, zmieniła się technologia. Ostatni prawdziwie wolny obszar wymiany poglądów stanowi dziś Internet. Choć wiele na to wskazuje, że nie będzie trwało to wiecznie, bo już są zakusy mające na celu ograniczenie tej swobody.

• Grupa Użytkownik+
  • Wiek -
  • Postów 395
  • Rejestracja 24.10.08
  • PłećMężczyzna
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano 16.03.2009 - 12:41

oczywiście nagrywam i rozpowszechniam wśród znajomych, skoro mają mnie już za schizofrenika paranoidalnego [sic!] to nie mam nic do stracenia :mrgreen:...a tak na poważnie to super inicjatywa i mam nadzieje że niejednej osobie której to nagram otworzą się oczy, a przynajmniej przyczyni się on do większego zainteresowania tematem...( tylko że w dobie pompowania medialnej papki, czy będzie im się chciało oglądać "jakiś dokument" skoro tyle ciekawego jest emitowane w tv ? )...
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Pierce 

• Grupa Użytkownik
  • Wiek 20
  • Postów 150
  • Rejestracja 28.09.08
  • PłećMężczyzna
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano 16.03.2009 - 20:14

Akcja byłaby świetną inicjatywą, gdyby wczesniej starannie wyselekcjonowano materiały. Jestem zirytowany za przeproszeniem spiep*zeniem lat pracy internautów rozprowadzając prawdę obok fikcji. Za kilka lat gdy wyjdą na wierzch dziury, kampania wzbudzi jedynie uśmiech na ustach.

Proszę się wcielić w sytuację "niedoinformowanego" obywatela. Otrzymuje płytę z "prawdą" po czym a] pozostaje obojętny b]zachwyca się niesamowitymi doniesieniami, pseudofaktami - co się z nim stanie jeśli oficjalnie obalone zostaną kolejne teorie? Człowiek stanie się zamknięty na podobne sprawy i tego najbardziej się boję, że takich ludzi będzie wielu, miliony.
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Przemo 

• Team
  • Ikona
  • Grupa Super Moderator
  • Wiek -
  • Postów 3206
  • Rejestracja 22.01.06
  • PłećMężczyzna
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano 16.03.2009 - 21:09

Cytat

Proszę się wcielić w sytuację "niedoinformowanego" obywatela. Otrzymuje płytę z "prawdą" po czym a] pozostaje obojętny b]zachwyca się niesamowitymi doniesieniami, pseudofaktami - co się z nim stanie jeśli oficjalnie obalone zostaną kolejne teorie? Człowiek stanie się zamknięty na podobne sprawy i tego najbardziej się boję, że takich ludzi będzie wielu, miliony.

Nie wydaje mi się, żeby celem akcji była zmiana światopoglądu odbiorców płyt. Zadaniem materiałów jest otwierać na inne możliwości, niż te, które forsują media głównego nurtu. Wielu ludzi nawet nie zdaje sobie sprawy, że takie materiały istnieją.
Nie sądzę również, żeby ktokolwiek po zapoznaniu się materiałami uznał je za jedyną możliwą prawdę i nagle zapomniał o tym, co wtłaczane mu było do głowy przez całe życie.

Cytat

Akcja byłaby świetną inicjatywą, gdyby wczesniej starannie wyselekcjonowano materiały. Jestem zirytowany za przeproszeniem spiep*zeniem lat pracy internautów rozprowadzając prawdę obok fikcji.

Również widzę to inaczej. Moim zdaniem nie ma i nie będzie idealnego zestawu materiałów, który trafiał by do wszystkich ludzi w jednakowym stopniu. Poza tym nie widzę przeszkód, żeby filmy i materiały dobierać pod zainteresowania konkretnych osób.
Przed chwilą zakończyłem wypalanie płytki, która ma trafić do osoby mającej poważne kłopoty ze zdrowiem. Obowiązkowo na płycie zamieściłem Cud terapii Gersona, Jedzenie ma znaczenie, What the Bleep..., a do tego dodałem kilka zgodnych z jej zainteresowaniami.
Jeżeli płyty mają trafić do naszych znajomych to nie widzę absolutnie żadnego problemu, żeby je przygotowywać zgodnie z zainteresowaniami naszych znajomych.
  • (5 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia